PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 24 tys. ocen
7,5 10 1 24483
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Dlaczego nie o fabułę? Bo wszyscy po 5 odcinkach już wiemy jak będzie wyglądać serial, że wszystko będzie z odicnka na odcinek odgrzewanymi kotletami z delikatnie posuwającą się na przód fabułą-główną :)
Ale teraz przechodzimy do meritum, dlaczego uważam za fenomenalny? I dałem aż 9?
Bowiem sam serial zasługuje na uczciwe 7/10, bardzo fajnie się ogląda, wciąga, kończąc odcinek mamy chęć obejrzeć kolejny odcinek, ale dla mnie (może dlatego, że siedze w grafice i umiem to wszystko dostrzec z mojej perspektywy) prawdziwym fenomenem są ujęcia kamer, perspektywy, dynamika, przewijające się pomiędzy ujęciami timelapsy i nie ma przesadnych skoków kamer w "bójkach" gdzie na ogół skok-klatkami starają się zatuszować to, że aktorzy tak naprawdę się nie biją, dodatkowo często zwracałem uwagę na szczegóły w ujęciach kamery którym ewidentnie nic nie brakowało, szczerze to wiele razy chciałem złapać na ujęciach na posterunku jakieś stojące kukły, ale nawet w tle wszystko wyglądało bardzo dynamicznie i realnie, policjanci chodzili swoimi tempami, jedni siedzieli inni wyraźnie się do czegoś śpieszyli inni zaś chodzili normalnie. I tym wszystkim co chodziło jak w zegarku byłem na tyle zdziwiony że musiałem podnieśc ocenę na 9:) ...po prostu wszystko co na kamerze żyło własnym życiem, nie dało się dostrzec "typowych manekinów" co tylko zapełniają plan
Z pewnością do tego serialu jeszcze wrócę, by zgapić kilka ujęć kamer i samemu je wykorzystać :)

ocenił(a) serial na 9
kowal1528

Aha i nie wiem jak mogłem nie wymienić jeszcze wyśmienitego humoru, nie raz uśmiałem się z tekstów i podtekstów do innych sytuacji, bardzo trafionyy!