Witam,
Czy ma ktoś może jakieś informacje czy będzie 3 sezon ?
jeszcze nie ma, podejrzewam iż oficjalnie podają po zakończeniu odcinka sezonu 2 czyli 12 odcinka, który będzie w najbliższy piątek tak jak to było w przypadku ostatniego odc sezonu 1. :)
pozdrawiam : )
ten odcinek 12 to nie jest ostatni z drugiego sezonu tylko ostatni w tym roku, potem przerwa świąteczna :)
Pewnie będzie decyzja po ostatnim odcinku 2 serii, tak jak pisze Magii_Mistrz, ale nie martwiłabym się też zbytnio o los serialu. Patrząc na wyniki oglądalności odcinków, także w tym najważniejszym przedziale 18-49, decyzja o zakończeniu Grimma wydaje się raczej mało prawdopodobna.
i to mnie cieszy, jest dużo do rozwiązania spraw jeszcze, niejasności / która najbardziej denerwująca jest zadrapana Juliett no i kochany kapitan Renard , te romansidło spowodowane przez wiadomo kogo niech się już zakończy ; | Juliett jest nudna ; |
2 sezon kończy się dopiero na wiosnę, na razie mamy tylko przerwę zimową. Przypuszczam, że decyzję o przedłużeniu podadzą po Nowym Roku. Myślę, że nie musimy się obawiać o losy serialu. "Grimm" ma naprawdę niezłe wyniki oglądalności, a stacja NBC rzadko może to powiedzieć. ;] Poza tym "Grimma" nominowano do People's Choice Awards.
Pozostaje mieć nadzieję, że fani Grimm zbiorą się i poprą go w People's Choice Awards.
nie będzie, tak jak mówią powyżej jest przerwa świąteczna i będzie kontynuacja 2 sezonu w nowym roku.
Milkaway - napisz proszę gdzie można oddać głos na Grimma ? : )
Można tutaj: http://www.peopleschoice.com/pca/vote/votenow.jsp
Grimm jest nominowany w kategorii ,,Favorite Network TV Drama", ale myślę, że raczej są słabe szanse na to że wygra. No i dziwi brak nominacji w kategorii sci-fi/fantasy, a wielka szkoda, bo Grimm jest zdecydowanie lepszym serialem niż takie Once upon a time chociażby...
OUAT jest zdrowo przereklamowane, no ale cóż wyniki oglądalności ma godne pozazdroszczenia.
Też myślę, że Grimm ma niewielkie szanse w tej kategorii (w sci-fi też nie miałby leszych, bo chociażby taki Supernatural ma wierny fandom), ale zawsze to rozgłos dla serialu.
mimo całej mojej miłości do Grimma, a mam wielką słabość do tego serialu, to jednak OUAT jest lepsze:) myślę, że to kwestia gustu, mi jednak baśnie potraktowane stricte leżą ciut bardziej
Once Upon a Time bije Grimma na głowę. Przede wszystkim na znacznie lepszy scenariusz. W Grimm większość odcinków jest prawie identyczna - ktoś okazuje się się Vessenem, więc trzeba go zabić lub aresztować (upraszczam, ale tylko trochę). Na szczęście w drugim sezonie trochę się to zmienia na lepsze.
Nie ukrywam, że lubię oba seriale, ale Grimm bywa rozczarowujący - jak na przykład beznadziejnie zakończony (czy jak ktoś woli - przerwany) wątek z matką głównego bohatera.
to prawda, ale Grimm z założenia jest proceduralem więc układ odcinka jest zawsze podobny...ale że Once ma lepszy scenariusz to nawet nie ma co zaprzeczac:) mnie Grimm urzekł chyba tym brakim standardowych watkow w pierwszym sezonie- żadnego trójkąta miłosnego, żadnej niedostępnej miłości, główny bohater w szczesliwym i w miare bezproblemowym zwiazku- to było urocze i świeże. Fakt ze teraz mamy zawirowania w tej kwestii, ale watek jest fajnie rozwijany i dobrze wpływa na akcje.
Ja natomiast mam problemy z przetrawieniem OUAT. Niektóre wątki są tak naciągane i do tego pozostawione bez odpowiedzi, ze trzeba sobie skomplikowane teorie tworzyć, żeby to wszystko jakoś trzymało się kupy. ;] Do tego kiczowate CGI i notorycznie drewniane aktorstwo. Ogólnie konwencja i klimat Grimma bardziej mi odpowiada.
Mam nadzieję, że w 2013 będą kolejne odcinki.
Tak miało być i w przypadku innego serialu którego oglądam, ale nic z tego nie wyszło :( I czekaj pół roku na nową serię - co i tak będzie nieuniknione ;)
A jakiego serialu, że tak się spytam z ciekawości?
Grimm jest oficjalnie w produkcji, nawet już kręcą następne odcinki, po prostu poszedł na przerwę świąteczną tak jak reszta seriali wkrótce zrobi to samo. Tylko w przypadku Grimma zrobili to kilka tygodni wcześniej z racji tego, że emisja bieżącego sezonu zaczęłą się też jeszcze na wakacjach. Powrót serialu najprawdopodobniej w lutym na czas February sweeps.
"El barco" :)
Eh właśnie widzę, że większe przerwy robią się w niektórych serialach.
Kiedyś oglądałam serial "Pierwsza miłość" i po przerwie letniej już nie wróciłam do oglądania bo po prostu przez te wyczekiwanie mi przeszło ;p
chyba sobie żarty robią, 3,5 miesiąca przerwy miedzy odcinkami?to niemal tyle co przerwa międzysezonowa między niektórymi serialami ;/
Moim zdaniem to duży błąd ze strony stacji. Po takim czasie i powrocie licznych seriali na antenie przygaśnie zainteresowanie i napięcie świetnie podręcone ostatnim odcinkiem. Rozumiem, że nie za wiele odcinków w ogóle im zostało, ale przerwa od listopada do marca w połowie sezonu jest złym posunięciem. Ech, gdyby chociaż zwiększyli zamówienie o dajmy na to o 2 odcinki...
Tak, ale wiekszość seriali kończy jesienną emisję mniej więcej dwa odcinki do tyłu. "Grimm" już połowę sezonu wyemitował. Czyli albo stacja musiałaby robić dużo "dziur" w emisji po drodze, albo skończyć tegoroczny sezon bardzo wcześniej. Najwyraźniej wybrali trzeci sposób - jedna duża przerwa świąteczna teraz.
jak się nie mylę, to powinno być w marcu najprędzej, wg niektórych źródeł dopiero w maju
Żebyś wiedziała :-) ostatnie 2 odcinki totalna paranoja :-) coś a la Rodzina Carringtonów :-) w 13 odc. dopiero się zacznie hehehe nie mogę się doczekać :-p
Tak jak mówisz! ;-) nic nie mam do powiedzenia :-)
Małe info odnośnie sezonu 3 ;-)
http://www.oregonlive.com/movies/index.ssf/2012/10/good_grimm_ratings_news_usa_r e.html
Dzięki za info - tyle "grzebię" po sieci, a jednak na to się nie natknęłam :)
Jak coś będę miała ciekawego też dodam :)
Na razie tak :), ale będzie jeszcze trochę następnych :)
A ten 15 (Mr. Sandman, czy jakoś tak) jest moim zdaniem naprawdę rewelacyjny :)
mi się akurat 15 odcinek mało podobał, ze względu na to, że od razu jak wyczaili, że Jinnamuru Xunte wraca do rodzin ofiar-powinni byli przyczaić się u tej siostry, albo chociaż dać jej ochronę:)
kolejny odcinek 29 marca, później 17- 05 kwietnia, później przerwa, 18 odcinek- 19 kwietnia i później co tydzień kolejne 4- ost 22 odcinek zostanie wyemitowany 17 maja
powinien być 3 sezon bo oglądalność jest świetna:)
Kolejny odcinek 3. sezonu pt. "Red Menace" 03.01.2014 http://www.nbc.com/grimm/