PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 24 tys. ocen
7,5 10 1 24483
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Witam,

Jak podobał Wam się ostatni odcinek : )?

Osobiście dla mnie wporzadku, nie było nudno, dużo akcji ....

ciekawe jak dalej potoczą się losy WU podejrzewam, że go w końcu wtajemnicza..

ciekawa opcja z Monroe.. zostaje porwany przez tą całą grupe.. czyli miesiąc miodowy poszedł się paść znowu :P

widziałem zapowiedź najbliższego odcinka na 9 stycznia i ...będzie gorąco !!

Juliett - zębowiedźmą .... myślę że to chwilowe żeby tylko czymś ta postać zaciekawiła widzów .. bo jest nudna. ale na pewno uda sie to odwrócić.. w końcu Nick gryząć Adalind w język pozbawił jej bycia zębowiedżmą więc to samo moze zrobić Juliett :D chyba że pozostanei zębowiedźmą i pomoże Nickowi w walce ze złem :P

Jak na 4 sezon nie jest najgorzej.. początek dużo akcji tak samo jak było w 3 sezonie.. szybkie odzyskanie mocy przez Nicka.. wprowadzenie Trubel uważam za duży plus dla tego serialu...mimo, że teraz odeszła...mam nadzieję, że w nowym roku w końcu Mornoe i Rosalee wyjadą na miesiąc miodowy a Nick znowu zacznie zdobywać kolejne klucze:) moglo by się coś dziać więcej poza Portland no ale :) nie można narzekać.. więc .. jestem zadowolony :)

Magii_Mistrz

Na moje na spokojnie odwrócenie poprzedniego odcinka z tym było wiele lepszym zabiegiem, jednak jak widać - stacja naciskała na twórców i wyszedł taki misz-masz, gdzie świąteczny odcinek następuje przed takim, gdzie słowo "święta" nie istnieje.

Wu wyląduje znów w psychiatryku, gdzie Nick "jedna mina" Grimm z Hankiem "poprawność polityczna" będą mu tłumaczyć, by stał się członkiem drużyny "Walka-z-wesenami-wbrew-rasizmowi".

Monroe zostanie raczej szybko odbity - to zbyt fajna postać. Stawiam, że w sprawę zamieszana jest nasza szefowa FBI od Teresy, ale nie uprzedzajmy faktów.

Juliett jako zębowiedźma... Cóż, w poniedziałek pisałem sobie temat, który mi przepadł w ramach błędów przeglądarki, gdzie padło zdanie "Pod koniec odcinka, gdy był test ciążowy i Juliet patrząca w lustro cicho sobie mówiłem >>zaraz jej żyłka przejdzie przez twarz<<", więc teraz gdy mieliśmy pełną przemianę "spodzianka". A z ugryzieniem w język - to Adalin ugryzła Nicka w wargę, bo jedyną metodą na pozbawienie hexa mocy było podanie mu krwi grimma. Resztę sobie dopisz sam :>

O tym jak w tej chwili układa się ten serial:

- Pojawia się rada wesenów-nazistów, którzy chcą czystości rasy przez nie-krzyżowanie się gatunków różnych wesenów!
- Zbędne postacie usuwamy, zostawiając otwarte na szybko wątki, które mają być motorem sezonu.
- Próbujemy nawrócić nudne postacie, dając im sztuczne dramaty, które bardziej bawią niż sprawiają "solidarność z postacią"
- wątek kluczy? Panie, napisaliśmy o tym w szóstym sezonie...

Dalej jestem zdania, że szósty odcinek był jak na razie najlepszym w sezonie z powodu "gładkiej" gry aktorskiej i pozbawienia się tych "siło-dramatów", które próbuje się wymusić na widzu. Serio?

Ale pożyjemy, zobaczymy. Wciąż trzyma lepiej fason niż Supernatural po 5 sezonie.

ocenił(a) serial na 10
Likore

zamieszanie agentki FBI w porwanie Monroe hm....ciekawa teoria.... :)

trzeba poczekać do stycznia :D

P.S: podobno w tym roku wyszły w USA ksiazki dotyczące serialu Grimm ale w Polsce nie potrafię ich nigdzie znaleść ...ciekawe czy kiedykolwiek będą tłumaczone hm..

Magii_Mistrz

Jeśli serial zdobędzie na popularności (zainteresuje się nim jakaś telewizja robiąc z niego "megahit" pokroju czasów pierwszych sezonów Prision Break na polsacie) - zapewne doczekamy się wydania na DVD, a co z tym idzie i może tłumaczenia właśnie książek. Póki co Grimm w naszym kraju ma swoją popularność, jakieś grono fanów, ale to raczej "małostkowiec" - tak jak już teraz niestety, bdb dla mnie Mentalista, który TVN puszczał po nocach.
Jego siłą napędową jest internet [jak w przypadku Breaking Bad, chociaż jakiś czas temu udało mi się trafić na odcinki drugiego sezonu po nocach na polsacie z polskim lektorem] i Canal+, które czwartki zapełnia serialami (tak udało mi się na niego trafić).

Szybciej spodziewałby się jednak fanowskich skanów z tłumaczeniem.

ocenił(a) serial na 7
Magii_Mistrz

Krzyk Juliette na koniec odcinka, istna masakra :D A myślałam,że gorzej już nie zagra.

ocenił(a) serial na 7
StaraPanna

Skoro Juliette tak wszystkich drażni to może jej przemiana w hexenbiest przyniesie coś pozytywnego

ocenił(a) serial na 8
AnikaPe

Mam nadzieje że jej rychłą śmierć maczetą z rąk jej narzeczonego.

ocenił(a) serial na 7
AnikaPe

Nie chodzi o to, że ktoś po aktorze serialowym spodziewa się poziomu niewiadomo jakiego, ale ona z całej obsady jest najsłabsza ;)

ocenił(a) serial na 7
StaraPanna

Z tym się zgodzić muszę ale żeby ta od razu ją uśmiercać... maczetą z rąk narzeczonego... nie bądźcie tacy okrutni no

ocenił(a) serial na 10
AnikaPe

Grimm z nowym odcinkiem wraca 16 stycznia.

ocenił(a) serial na 7
Magii_Mistrz

Mam nadzieję że Juliett zostanie zębowiedźmą na stałe.. nie mam nic przeciwko aktorce ani postaci, ale to jest tylko typowa postać "wspierająca". Nie jest zbyt interesująca - a jest jej dużo, wręcz za dużo jak na taką postać. Jeśli ją odwiedźmują, to zawsze mogą zrobić Adalind dziewczyną Nicka :p Wtedy to by się dopiero działo ^_^