PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 24 tys. ocen
7,5 10 1 24485
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Pierwszy sezon był tragiczny, odcinki schematyczny i przewidywalne, a najgorsze jest to, ze ktoś wpadł na genialny pomysł i tożsamość przestępcy znaliśmy od samego początku, co sprawiało, ze odcinki się dłużyły.

Kolejna sprawa to problem z określeniem grupy docelowej, z jednej strony mamy naiwną i dziecinną fabułę, a z drugiej dosyć brutalne sceny. Przez serial ani nie spodoba się dorosłym, ani dzieciom.

Następnym minusem są oponenci głównego bohatera. Rozumiem jakby walczył z jakimiś potworami, demonami czy duchami, ale zwierzęta, serio?

PavS

Pomysł na serial był świetny. Filmowcy mieli przecież tyle możliwości! I nie wykorzystali ich... widziałam swojego czasu kilka odcinków pierwszego sezonu i powiem tyle: mroczne niczym teletubisie...

Carmeleka

Bo to nie jest tak naprawdę mroczny serial :)

Carmeleka

Pierdoły, zabobony i jakieś wierzenia. Co tu jest świetnego?? Tak tylko "zapytuję".

użytkownik usunięty
PavS

niestety pomysł świetny ale wykonanie i fabuła słabe, jednak oglądam z ciekawości jak to się skończy, bo pewnie jeszcze z jeden sezon nakręcą...

ocenił(a) serial na 8
PavS

To prawda, pierwszy sezon był wyjątkowo słaby, oglądałam go tylko dlatego, że nie lubię przerywać czegoś w połowie, ale z sezonu na sezon jest coraz lepiej ;)

ocenił(a) serial na 8
Sol89

Potwierdzam, wytrwałam pierwszy sezon z wrażeniem bajeczki dla dzieci ale potem jest coraz lepiej ;)

ocenił(a) serial na 6
PavS

Jestem na s01e07 i nie rozumiem jak mogło to dotrwac do sezonu 6-ego. Scenariusze oklepane, bohaterowie nijacy, chemii i entuzjazmu na planie brak. Aktor odtwarzający głównego bohatera jest słabiutki. Przelecę najlepiej oceniane odcinki wszystkich serii, może wtedy zrozumiem czemu to wytrwało sześc lat.

ocenił(a) serial na 10
hist1410

Trzeba przetrwać pierwsze 2 sezony potem już oglądasz jednym tchem ;)

ocenił(a) serial na 6
podlas4

Nie wiem, nie sądzę, abym skończył 1 serie, nawet jako serial "lecący w tle". Jak dla mnie to słaba kopia "Supernatural", którego oglądanie skończyłem na 7 serii, bo jak dla mnie kręcili się wokół własnego ogona. W podobnych klimatach Lucyfer jest o trzy klasy lepszy od Grimma, a zwłaszcza 1 seria.

hist1410

Lucyfera obejrzałem jednym tchem. Tom Ellis ma fajne wystepy:
https://www.youtube.com/watch?v=CeO4NG9c_0g

Supernatural nie ogladalem i raczej tego nie uczynie...

Grimm poki co cienkie jak tylek komara...ale tutaj pisza,ze pozniej serio sie rozkręca

ocenił(a) serial na 6
kojiyama

Faktem jest, że pod koniec pierwszej serii się rozkręciło. Jak doszły nowe wątki i główni bohaterowie, to faktycznie serial złapał rytm. Szacunek stacji telewizyjnej się należy, za to, że pozwolono zakończyc seial. Ale naprawdę dziwna konstrukcja serialu, że największym atutem nie jest tytułowy Grimm, tylko postacie drugoplanowe.

ocenił(a) serial na 10
PavS

Tragiczny ty jesteś

ocenił(a) serial na 9
PavS

Może i fabuła jest bardzo prosta, wszystkie 6 sezonów da się streścić w zasadzie w kilku zdaniach. Juliett póki jest "tą dobrą" gra jak dla mnie świetnie, ale jako "ta zła" wdg mnie już się nie nadała, okropnie wychodził jej sceny, mimika twarzy żadna. Ale zaś Grimm dobrze grał, fajnie się oglądało.
A teraz meritum, dlaczego nie rozumiesz fenometu tego serialu?
Bo nie spojrzałeś na neigo jak ja, ja widziałem fenomenalne ujęcia kamer, przejścia, genialne timelapsy pomiędzy scenami, i po każdym odcinku chciało się więcej :) Siedzę w grafice i gdy zobaczyłem pare odcinków wiedziałem już że obejrzę całość, pespektywy, ujęcia kamer był po prostu cud miód i orzeszki.

kowal1528

tak jest kowal wciaga niesamowicie a jak ktos tego nierozumie to po co to ogladac czy nie mam racji

kowal1528

No skoro siedzisz w grafice to powinieneś dostrzec że efekty w tym filmie były wyjątkowo słabe.

Mówisz o ujęciach kamer a tym nie zajmują się graficy a operatorzy i scenarzyści.