PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 24 tys. ocen
7,5 10 1 24483
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Hej! Właśnie zacząłem oglądanie tego serialu ( tj. jestem właśnie po seansie Pilota ). Bardzo mnie zaciekawił, ale mam pytanie. Do jakiś baśni nawiązują kolejne odcinki? Chciałbym to wiedzieć zanim je obejrzę, bo nie wiem czy warto... Proszę o szybkie odpowiedzi, tylko bez spojlerów!!!

ocenił(a) serial na 6
samwise_6965

Szczerze większości nie znam baśni... Było coś czarnej wdowie i pajęczynie, o trzech świnkach, smokach, jaś i małgosia...

Martusia_18

Wielkie dzięki... : D

samwise_6965

A ja z kolei właśnie dowiedziałam się o istnieniu takiego serialu i jestem go teraz bardzo ciekawa, gdyż darzę mroczne baśnie Grimm wielką sympatią i nie kończy się ona na znajomości ,,prawdziwego'' losu stópek sióstr Kopciuszka;)

samwise_6965

To nie bardzo nawiązuje do bajek, co bo postaci. Są wilkołaki, ludzie-niedźwiedzie, ludzie-węże, ludzie-pająki, smoki... itp.
Można ich na siłę w jakąś bajkę wcisnąć, ale nie o to tu chodzi.

danielp

właśnie :P tu nie ma czystych historii z baśni tylko główny bohater to potomek Grimmów....

ocenił(a) serial na 7
samwise_6965

Również jestem właśnie po pilocie i serial jest miłym zaskoczeniem. Mam nadzieję, że dalsze odcinki będą równie dobre, a może nawet lepsze. Tylko szkoda, że Kate Burton znowu gra postać, która najwyraźniej już puka do bram niebieskich, a Sasha Roiz chyba znów nieprzyjemnego typka. :) Byłoby fajnie zobaczyć go w roli pozytywnego bohaterów, ale chyba jest stworzony do grania różnego rodzaju czarnych charakterów.