PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=735083}

Groźny błękit

La piel azul
2010 -
5,1 195  ocen
5,1 10 1 195
Groźny błękit
powrót do forum serialu Groźny błękit

Dłuuugi czerwcowy weekend filmowy rozpoczęty tym filmem. Potem (następnego wieczoru) kolejnym był znacznie lepszy "Rafa", a wolne zamknąłem jak na życzenie kolejną pozycją z gatunku 'morze i walka o przetrwanie', tym razem był to świetny "Wszystko stracone" z Robertem Redfordem. Tak mi się jakoś samo miło i tematycznie ułożyło :]

Wracając do tego filmu, to był dla mnie ciekawy i w miarę fajny tylko do połowy, kiedy poziom idiotyzmu i skrajnie niebezpiecznego dla otoczenia debilizmu powodował coraz to kolejne sytuacje zagrożenia. Pod koniec filmu jak pojawiła się szalupa z 'lekarzami i inżynierami' z czarnego lądu, to poziom złości podsunął mi obraz zachodniej Europy: tak balowali, tak pogłupieli, tak się zachłysnęli swoim bogactwem i dobrobytem, że nawet się nie zorientowali kiedy przypłynął do nich Abdou ze zgrają swoich kumpli, że kazał się tytułować szefem stawiając coraz to kolejne warunki. Odmowa posłuszeństwa karana jest surowo, tylko w filmie jest powiedzmy happy end, a przynajmniej dla pewnej grupy głównych bohaterów, ale to tylko film ;)

Sam film dosyć średni, można oglądać.