PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=782140}

Grzesznica

The Sinner
2017 - 2021
7,6 43 tys. ocen
7,6 10 1 43489
7,0 7 krytyków
Grzesznica
powrót do forum serialu Grzesznica

Trzeba przyznać, że serial trzyma w napięciu, zauważyłem u siebie coś, czego nie miałem od dawna - mianowicie, że zerknąłem raz, czy dwa czy już jest następny odcinek. Sposób prowadzenia akcji przypomina The Killing, polecam dla fanów, każdy odcinek zbliża nas do kulminacji, chciałbym, żeby zakończyli z klasą i rozwiązali zagadkę z końcem sezonu, bez tych cliffhangerów itd. A później kolejny sezon. Ksiązki nie czytałem, więc nie wiem i nie chce wiedzieć jak się fabuła rozwija, czy można z niej więcej wycisnąć, niż główny wątek pierwszego sezonu, ale mam taką nadzieję, że można.
Ładnie zarysowane postacie, piękna Jessica Biel, dla mnie cacy.

ocenił(a) serial na 7
21_pieter_do_setki

Nie kojarzy mi się to z The Killing. Ale serial dobry. Pullman trochę irytuje, ale chyba ma irytować. Widać jednak u niego pewną manierę aktorską, szczególnie to wywracanie oczami. Intryga, trudno powiedzieć na tym etapie. Ostateczna ocena po finale.

ocenił(a) serial na 8
21_pieter_do_setki

Ja widzę w tym The Killing :) Karty odkrywane są bardzo oszczędnie i cała akcja jest dośc powolna- osobiście lubię taki rozwój wątków. Motyw ciekawy, niejednoznaczni bohaterowie, na każdy odcinek czeka się z niecierpliwością. Jessica pokazuje swoje możliwości aktorskie a a tym bywało w jej filmografii różnie. Jak dla mnie naprawde świetny serial. Ciekawe jak to potoczy się dalej...

eliSu

Gdzie to można obejrzeć legalnie ?

tekstyl

Legalnie? nigdzie :) To leci tylko na USA Network

kuki7

w necie jest

ocenił(a) serial na 5
eliSu

Ja nie dostrzegam związku z The Killing, który był zresztą o niebo lepszy. Ze smutkiem stwierdzam, że The Sinner coraz bardziej mnie rozczarowuje. Książkę czytało się nieźle, wciągnęła mnie. Serial dłuży się jak flaki z olejem, a obie siostry jawią się w nim jak przygłupy. Cora to już w ogóle mnie załamuje. Jej nieodpowiedzialność, naiwność i niczym nieuzasadnione (chyba tylko głupotą) zadurzenie w J.D. drażnią jak cholera. Koleś traktuje ją jak szmatę, a ta najwyraźniej nie ma nic przeciwko. Bierze każdy podany narkotyk, daje się obmacywać kumplom J.D., nie zwraca uwagi na podążającą niczym cień za J.D. jego eks. Nie ogarniam jej debilizmu.

konkret_filmweb

Mimo całego szacunku dla The Killing muszę przyznać, że i tam zdarzały się absurdalne zwroty akcji i pozbawione logiki zachowania ;) . I rzeczywiście, podobieństwo nie jest oczywiste, seriale różnią się klimatem, ale sposób prowadzenia akcji, rozsupływanie tajemnicy, by rozwiązać ją w wielkim finale i parę innych cech jednak te dwa seriale łączy, według mnie.

ocenił(a) serial na 5
21_pieter_do_setki

Według mnie zagadka wyjściowa w The Killing była misterniej skonstruowana, ponadto każdy z odcinków koncentrował się na innym podejrzanym. Do tego serial miał ciekawsze - w moim odczuciu - postacie. Ponadto drażni mnie Jessica Biel - nie porwało mnie jej aktorstwo, przypomina mi raczej szopa z zatwardzeniem. Ne twarzy wciąż ten sam wyraz - wieczne zdziwienie w stylu "Nic nie ogarniam".

ocenił(a) serial na 9
21_pieter_do_setki

Jestem właśnie po odcinku numer 8. Jak odcinek się skończył to dopiero dotarło do mnie, że mam gębę otwartą i prawie nie oddycham. :D
rewelacja. Zastanawiam się czy może ktoś zna ten kawałek przy którym Cora dokonała zbrodni na plaży, a potem leci w tle gdy przypomina sobie
pewne zdarzenia z tamtej nocy ??
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) serial na 9
werrka

* odcinek numer 7.
sory, za błąd ;)

ocenił(a) serial na 9
werrka

Big Black Delta - Huggin & Kissin

ocenił(a) serial na 8
Aro1979

swoją drogą świetny zespół z muzyką elektro dance

ocenił(a) serial na 8
21_pieter_do_setki

Świetny serial,który wciągnął mnie od pierwszego odcinka .Z niecierpliwością wyczekiwałam nowych odcinków ,odcinek 7 odpowiada na pytanie : Dlaczego zabiła Frankie Belmondo,odcinek 8 będzie ostatnim :( .Zastanawiam się czy będzie kontynuacja,jeśli tak to co można jeszcze rozwinąć w tym temacie skoro pierwszy sezon pokazał wszystko od początku do końca?

cosmic0

Z dobrymi serialami jest tak właśnie, że nie chcemy, by się kończyły zbyt szybko, ale jednocześnie irytuje nas kiedy scenarzyści na siłę rozwlekają je na kolejne sezony, serial traci głębie, sens i sprawia więcej zawodu, niż dostarcza satysfakcji. Z ostatnio obejrzanych - The Fall, który po pierwszym sezonie zaczął ostro pikować w dół i na maksa mnie rozczarował końcówką. Zobaczymy jak będzie w tym przypadku! :)

ocenił(a) serial na 5
cosmic0

Raczej nie, skoro serial jest adaptacją książki. Właściwie zagadka się już wyjaśniła. Widzów czeka jeszcze tylko wyjaśnienie tego, dlaczego Cora wróciła do domu dopiero po 2 miesiącach.