to prawda . Wczoraj wieczorem obejrzałem właśnie 5 odcinek . Tak jak przewidywałem ten nastolatek miał hopla na punkcie Molly ale jej nie zabił . Co do Grace nadal jestem przekonany że to ona zabiła Molly bo coś mi mówi że zachowuję się jak socjopata. po pierwsze na jej twarzy jak wbiła nożyce w tego nastolatka dostrzegłem radość a nie konieczność , Poza tym po całym dniu takich atrakcji ona chce iść na imprę , coś mi tu nie gra, Świetny prawnik , gasi ciągłe tą panią prokurator . tak jak w Serialu Suits ( który bardzo polecam) , Brat Molly też interesująca osoba , dąży do prawdy za wszelką cenę . Czekam na kolejne odcinki .
Też uważam że to Grace strasznie dziwnie się zachowuje i to samo z tą imprezą pomyślałam,jeszcze końcowa scena w więzieniu jej spojrzenie nie wiem czy to było przerażenie czy groźba jak patrzyła na swojego faceta żeby się upewnić że nic nie powie ...Zapowiada się naprawdę dobry serial,mam nadzieję że go nie zepsują i będzie 2
sezon
Dla mnie również odcinek bardzo ciekawy. Brat Molly- super gość, robi wszystko żeby odkryć prawdę, dobrze wykombinował z tym dostaniem się do ekskluzywnego burdelu. Tak jak Wy stawiam na Grace, te same momenty przykuły moją uwagę, wbijanie nożyczek z satysfakcją w oczach, chęć wyjścia na imprezę po takich przeżyciach, rozmowa z Luciem...zdecydowanie ma coś na sumieniu. Lubię Natalie i trochę mi jej szkoda, że jest tak ślepo wpatrzona w siostrę i rzuciła wszystko żeby jej tyłek ratować i ją niańczyć. Chociaż mam wrażenie, że jak Bruno rozmawiał z matką tego chłopaka i mówił jej, że czasem ludzie, których kochamy nie są tacy jak myślimy to Natalie przemknęło przez myśl, że tak może być też w przypadku Grace.
A ja dalej twierdzę, że Grace nie zabiła Molly :D Coś mi nie pasuje, byłoby to zbyt oczywiste. Wydaje mi się, że zabił ją ktoś kogo w ogóle nie podejrzewamy. Ale z drugiej strony nikt nie miał z nią jakiś większych problemów, chyba że jeszcze wszystkiego nie wiemy.
Grace zachowanie jest dziwne, ma jakby podwójną osobowość. Niby zachowuje się niewinnie ale to jak wbiła nożyczki w nogę tego chłopaka było trochę przerażające.
Niby masz rację, że Grace może wydawać się zbyt oczywista ale z drugiej strony często pokazują nam momenty, w których Grace wydaje się być zagubiona i bezbronna co odsuwa od niej winę więc właściwie ciężko nadążyć, która twarz Grace jest prawdziwa. Ostatnio czytałam trochę o sprawie Amandy Knox na której podobno postać Grace jest wzorowana i (SPOILER...............! Co prawda została uniewinniona ale dla mnie to mega dziwne bo najpierw uznali ją za winną, potem uniewinnili, po odwołaniu znowu winną a na końcu została oczyszczona z zarzutów więc generalnie strasznie dziwna sprawa......... SPOILER) Być może w serialu pójdą innym tropem żeby widzów zaskoczyć ale jak dla mnie Grace była zazdrosna o Molly i mogła ją zabić, wydaje się być mega skupiona na sobie i wykazuje niezdrowe dążenie do bycia tą lepszą.
!!! SPOILER !!!
Wydaje mi się, że narzeczona Theo mogła zabić Molly. Motyw miała dobry bo Theo wyraźnie był zauroczony Molly (nie wiem czy można powiedzieć, że ją kochał) i być może bała się o swoją pozycję. I wydaje mi się, że ona wiedziała o Molly od dawna.