PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626390}

Guilty Crown

2011 - 2012
7,4 2,5 tys. ocen
7,4 10 1 2458
Guilty Crown
powrót do forum serialu Guilty Crown

Ma rewelacyjną muzykę i kreskę, i przyznam że fabuła mnie wciąga, ale ja akurat lubię takie
klimaty. Mam jednak kilka zastrzeżeń. Anime strasznie podobne fabularnie do anime Code
Geass, np. coś typu "zakon" i uczestniczący w nim nastolatkowie, "moc królów", dziewczyna,
dzięki której główny bohater dostaje niezwykłe umiejętności, walka z rządem, motyw
normalnego życia gdzie dziewczyna z klasy głównego bohatera się w nim kocha i pragnie
dowiedzieć się o nim czegoś więcej przez co odkrywa jego tożsamość.
Takich przykładów mogłabym podać naprawdę bardzo wiele. Mimo wszystko bardzo gorąco
polecam.

ocenił(a) serial na 7
Shauer

Podobieństwo do Code Geass jest super. CG to moje 2 ulubione anime i GC fajne jest przez to, 2 wielki plus to muzyka która jest genialna, 3 plus to niektóre sceny które mi sie ogromnie podobały, typu z 15 odcinka Haruka przytula Shu i go pociesza na początku odcinka, i pare innych.
Jednak minus anime to.. właśnie sceny.. jest tyle..... strasznie głupich scen. Jak anime jest trzymane w takim nastroju to niech tak zostanie, nie podoba mi sie że Shu sie zachowuje jak guwniarz i jest podatny na wszystko. I jeszcze jedna sprawa, jestem po 19 odcinku i wydaje mi sie że wszystko już przewidziałem do konca. Choć w głowie mi pozostaje kwestja co zrobi ... "strażnik śmierci" - nie pamiętam jak sie nazywał, 1 posiadacz mocy. a jeśli on na nic nie wpłynie znaczniej to będą najwyżej 3 odcinki
Dziękuje za uwage ^^

ocenił(a) serial na 10
jyba

No mi 19 odcinek się bardzo podobał i nareszcie dali tam piosenke "bios", której nie puszczali od 4 odcinka. Ogl to w sumie szkoda że tylko 22 odcinki.