PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626390}

Guilty Crown

2011 - 2012
7,4 2,5 tys. ocen
7,4 10 1 2453
Guilty Crown
powrót do forum serialu Guilty Crown

Pomysł z Code geass?

ocenił(a) serial na 10

Trochę rzeczy wzieli z Code Geass, wymienię kilka:
- mechy, roboty czy jak to nazwać xd różnią się tylko tym, że nie trzeba kogoś w środku(czyt. zdalnie sterowane)
- bohaterowie chodzą do szkoły a przewodniczącą szkoły jest wysoka blondynka, ogólnie wiele jest takich podobnych rzeczy jak np. Ayase czy też Inori

Ogólnie wiele jest takich rzeczy co nie zmienia faktu, że nadal jest to zajebista anime która polecam ^^

ocenił(a) serial na 8
Raiton

Anime z mechami jest tyle, że nie da się powiedzieć: "Ukradli pomysł!". To jest odrębny gatunek jak romans, czy akcja itd.

ocenił(a) serial na 10
magdalenac12

No ok, ale jeśli widziałaś obie anime to na pewno widzisz wiele podobnych rzeczy.

ocenił(a) serial na 8
Raiton

*Oba anime* ;) . Widziałam oba. Tak na marginesie to serio sporo już obejrzałam, a jak się ich ma sporo na koncie to w sporej grupie zobaczysz wiele podobieństw :). Niestety, kończą się pomysły na scenariusze.

ocenił(a) serial na 7
Raiton

Trochę jest podobny do Code Geass, ale tylko trochę - zupełnie inna fabuła i główny bohater (znaczy tak z charakteru to nawet Shu jest nieco jak Suzaku, a Tsutsugami jak Lelouch, ale mniejsza). Z podobieństw to uważam, że tylko ta niezwykła moc, która działa wyłącznie na innych ludzi i wynikające z tego konsekwencje etyczno-moralne, no i Inori, która zawsze jest przy Shu i go wspiera, niczym CC, jak również postać Hare jest podobna do Shirley. Wg mnie to już wszystko.
A co do robotów, to akurat w GC (GK) był baaardzo mały akcent na nich - były po prostu świadectwem rozwoju technologii, jak i najgroźniejszym pojazdem załogowym, nawet nie mogę przypisać temu anime pod-gatunku "mecha", bo pojęcie "sci-fi" w pełni wyczerpałoby temat.
P.S. Czy tylko ja zauważyłem uderzające podobnieństwo niby-matki Shu do Misato z NGE (w sensie charakteru, nie wyglądu)?

ocenił(a) serial na 6
Raiton

anime jet poobne do CG bo miły tego samego scenafyste Hiroyukiego Yoshino