PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=866840}

Gwiezdne wojny: Akolita

Star Wars: The Acolyte
2024
3,8 11 tys. ocen
3,8 10 1 11329
4,7 14 krytyków
Gwiezdne wojny: Akolita
powrót do forum serialu Gwiezdne wojny: Akolita

Obsada. 5 kobiet, 4 mężczyzn, ponad połowa kolorowych. Dorobek artystyczny showrunnerki: Russian Doll, Wieczór panieński, Sypiając z innymi. To nic nie znaczy, o niczym nie świadczy.

starkowiec495

No i jak teraz odbierasz dosyć trafne przewidywania kolegi OPa? xD

ocenił(a) serial na 1
MsieurPierre

Skoro już tak chętnie trzepiesz do statystyk to może przytocz mniej więcej procentowo ile jest kobiet na ziemi a ilu mężczyzn? A procentowo jakbyś też jeszcze mógł nam malutkim pokazać ile jest osób na ziemi rasy kaukaskiej? ( inaczej biali gdybyś nie wiedział, tak jesteś kaukazem) Ewentualnie z nudów możesz też przytoczyć ilości procentowe pozostałych ras.

zatkaokakao

Cofnij do forum Acolyte i zerknij na mój wątek. Trochę z tych statystyk przytoczyłem. Wraz z tym, co jest przyczyną takiej strategii produkcji i dlaczego jest to toksyczne.

MsieurPierre

Jest czarnoskóra, są Azjaci, wszystko się zgadza.

MsieurPierre

imagine miec tak wielkiego kija w dupie, nie chcesz nie ogladaj nikt cie nie zmusza

LordExplosionMurder

Słowo "imagine" nie występuje w języku polskim. Skoro zapomniałeś, jest to "wyobraź" (sobie).
Twoim tokiem rozumowania Żydzi mieli wielki kij w d. wobec nazistów. Przecież nikt nie zmuszał ich do słuchania o eksterminacji.

Ideologia DEI, polegająca na propagandowym wymuszaniu politycznych postulatów (tzw. faszyzm) w cudzych twórczościach świata rozrywki jest ok?
Ale co tam, mamy wszyscy kija w dupie, bo nie dajemy się grzmocić na tępaka.

ocenił(a) serial na 1
Wilkolak_Autograf

No tak...to SPISEK!!! LOL Aż dziw bierze, że używasz internetu ;-)

Wilkolak_Autograf

Boże jaki konfiarz, jako fanowi GW mi wstyd

ocenił(a) serial na 1
MsieurPierre

Panie, jakie red flag? Toż to autorki przepis Disneya na kolejną katastrofę finansową i bycie non stop pośmiewiskiem w całej branży. Tylko Star Wars szkoda.

MsieurPierre

I zasadnicze pytanie, i ch*j z tego? Jedynym problemem zwiastuna jest to, że wizualnie wygląda to średnio, bardziej przypominając coś z Mandoverse niżeli czasy przed TPM. Jak nienawidzicie innych ras i kobiet to zamknijcie się w piwnicy.

ocenił(a) serial na 1
TheDrolix

Prawie 100tysięcy łapek w dół pod najnowszym zwiastunem, sugeruje, że jednak widzowie nie do końca są zadowoleni ze ścieżki jaką obrał Disney w ostatnim czasie i to delikatnie mówiąc. Skoro jako biały hetero mężczyzna jestem traktowany przez współczesny nurt jako człowiek 2 kategorii mam prawo  wyrażać niezadowolenie.

darko11221_filmweb

Te łapki wiele nie znaczą, wiele z nich to pewnie multikonta albo boty. To tak samo jak bombardowanie TLJ na rotten tomatoes. Gdzie film w szerokiej publiczności przyjął się dobrze i był drugim najczęściej kupowanym filmem 2018 roku, zaraz po Infinity War. Po prostu jest bańka ludzi, która jest bardzo głośna i tyle. I powiedz mi, w jaki sposób jesteś dyskryminowany?

TheDrolix

"Te łapki wiele nie znaczą, wiele z nich to pewnie multikonta albo boty."
Ależ twój świat jest prosty. Te niemalże 700 tys. łapek w dół (w stosunku do niecałych 200 tys. w górę) pod poprzednim trailerem to też były boty i multikonta? Fakt, że na produkcjach wypuszczonych w zeszłym roku do kin Disney stracił ok. 900 mln dolarów, co wg ciebie oznacza? Że te boty i multikonta nie poszły do kin?:D W jaki sposób wytłumaczysz spadek cen akcji Disneya na giełdzie o niemalże połowę w ciągu ostatnich trzech lat? Nie przyszło ci do głowy, że fani zwyczajnie mają dość zarzynania marki (zwłaszcza, gdy szefostwo Disneya pluje im w twarz nazywając ich seksistami etc. tylko dlatego, że tłumnie nie pobiegli do kin na - dość delikatnie to ujmując - słabe filmy)?
Zresztą, ostatnia sytuacja z Helldivers 2 pokazuje, że z korpo i ich głupimi pomysłami trzeba jechać krótko...

"Po prostu jest bańka ludzi, która jest bardzo głośna i tyle."
I tu akurat masz rację. A teraz zgadnij jakie kolory ma bańka pod którą kryją się ci ludzie? Podpowiem tylko, że jest to jedna z najmniejszych, ale za to najbardziej rozwrzeszczanych i roszczeniowych grup w społeczeństwie.

Nabongodonozor

To poczekajmy i zobaczmy jakie wyniki będzie miał ten serial, szczególnie ilu widzów dotrwa do finału.

Nabongodonozor

No i jeszcze poczekajmy do 2026 roku gdy to (rzekomo) mają mieć premierę dwa filmy ze Star Wars. Ja obstawiam że oba będą sukcesami, tak nawet ten z REY SKYWALKER.

Nabongodonozor

Drogi Nabongodonozorze, zanim cokolwiek napiszesz warto pomyśleć, czy na pewno masz odpowiednią wiedzę, żeby się w danym temacie wypowiadać. "Fakt, że na produkcjach wypuszczonych w zeszłym roku do kin Disney stracił ok. 900 mln dolarów, co wg ciebie oznacza?". To, że od czasów pandemii pogłębia się kryzys branży filmowej, spowodowany ogromną popularnością streamingu, filmami wypuszczanymi na streaming niedługo po premierze kinowej, cenami biletów, inflacją, wzrostem popularności social mediów i innych form rozrywki, niemożliwą do skonsumowania ilością kontentu, obniżką jakości najpopularniejszych blockbusterów, zmęczeniem materiału itd, itp. Zresztą, nie wiem dlaczego ograniczasz się do Disneya, ten problem dotyczy wszystkich gigantów branży.

petrovelly72

To ile straciła Diuna?

ocenił(a) serial na 2
petrovelly72

niezłe wyparcie faktu, że biali fani SW mają dość gówna i WOKE w ich serii(tak najwięcej fanów SW to biali mężczyźni, a nie murzyni)

TheDrolix

LoL po pierwsze negatywy wg statystyk stawiaja ludzie ktorym sie chce. pozytywy bywaja duzo czesciej botowane. po drugie gdyby to byl pojedynczy przypadek ale niestety mamy 24 rok a w 23 ludzie pokazali srodkowy palec poprawnosci politycznej w rozrywce co widac porownujac inne filmy ktore jednak zarobily kase. jakbys nie byl swiadomy co to oznacza: jacys goscie probuja sprzedawac idee ktore akceptuje kolo 15% spolecznosci tym ktorzy tego nie akceptuja czyli prawie polowa i jeszcze maja do tej polowy pretensje ze sa rasistami bo maja inne zdanie. to sie nie uda

darko11221_filmweb

patrząc na twoje wypociny i poglądy, jak najbardziej możesz się uważać za człowieka drugiej kategorii. Te łapki w dół wcale nie dziwią biorąc pod uwagę, że prawaki jedyne co w życiu robią to bombardują każde popularne treści, w których nie ma tylko białych mężczyzn minusami i negatywnymi komentarzami.

użytkownik usunięty
Apolios

Coś dużo tych "prawakow" na tym świecie

TheDrolix

To w Disney'u nienawidzą niektórych ras i mężczyzn, co dają do zrozumienia kolejnymi produkcjami. Skoro za stworzenie tego czegoś odpowiedzialna jest osobą, która twierdzi, że nie widziała nigdy GW i jedynie kojarzy, iż jednym z bohaterów był jakiś pies (wut?). Dodaje że jej celem w tej produkcji będzie przede wszystkim wyrażenie siebie jako osoby quer. No sorry, jak to dla ciebie zwiastuje dobrą produkcję w świecie GW to współczuję wyprania mózgu

paulaner001

Fakt, branie kogoś kto raczej nie jest zajarany Gwiezdnymi Wojnami jest dosyć dziwne. Ale szukanie tu jakiegoś drugiego dna to zwykłe szurstwo. Poza tym taki Filoni kocha SW ale jego Ahsoka dupy nie urywa, jest słodko poprawna, stawiam ją niżej od Mrocznego Widma. Serial może mieć ciekawą fabułę, ale nie wydaje się ciekawy wizualnie, a te dwie skrytobójczynie wyglądają jak edgy nastolatki. Ale w dupie mam że one są czarne a że jedną z (chyba) głównych ról gra Azjata. A wręcz jestem ciekaw jak wypadnie ten chłop ze Squid Game. A wyprane mózgi to mają raczej ci, co oglądają na okrągło twórców typu Carrioner czy Drwal Jebajło, gdzie każdy odcinek musi mieć w tytule wielkie WOKE i opierać się na niepotwierdzonych plotkach, złym zrozumieniu tematu czy po prostu pustym szukaniem sensacji, a wszystko to by zarobić hajs na obsesyjnych idiotach.

Ps. jaka ostatnia produkcja Star Wars pokazała, że Disney nienawidzi nas?

TheDrolix

"Drwal Jebajło"
Brzmi groźnie... To jakiś twój kolega-fetyszysta, który srogo przeorał ci anusa w majówkę?

"gdzie każdy odcinek musi mieć w tytule wielkie WOKE i opierać się na niepotwierdzonych plotkach, złym zrozumieniu tematu"
Od razu widać, że "wiedzę" czerpiesz z opowieści z mchu i paproci rozpowszechnianych przez podobnych sobie oszołomów.

Nabongodonozor

Ty za to jeden z tych, który do gejów po drodze nie ma, ale pierwszy myśli o seksie analnym :D

ocenił(a) serial na 1
TheDrolix

Jeszcze się nie spotkałem, żeby Drwal nie podparł się jakimiś przykładami, tylko wymyślał. Po prostu tobie i tobie podobnym nie pasują tacy jak on, jak ja czy wielu, wielu innych. W ramach swojej szeroko pojętej tolerancji, tych myślących inaczej niż ty, i tobie podobni najchętniej zamknęli byście w gettach bez dostępu do czegokolwiek, a zwłaszcza do mediów, bo tylko wtedy moglibyście nabijać innym głowę waszą miłością bliźniego.

ocenił(a) serial na 3
Sanderus

Jak ten ktoś napisał w komentarzu "szurostwo" to już wiadomo, że to gimbaza i na tym już się rozmowa z "takimi" zamyka. Nie traktujemy gimbazy poważnie, bo to pokolenia dla których się robi pedalskie filmy i seriale i mówi, że to spoko. Oni lubią takie modowe gówno.

Sanderus

ten twój drwal wierzy w depopulacje i inne teorie spiskowe (widziałem na jednym z jego tworów y2bowych). Ciekawych twórców oglądasz ;) A w gettach to ty byś z drwalem pozamykał czarnoskórych, jak kiedyś. Tęskno wam do czasów z przed kilkunastu lat, gdzie śmieszkowanie z czarnoskórych i przydzielanie im ról, w ktorych giną zazwyczaj jako pierwsi, w zabawny lub głupi sposób, było normalnością.

ocenił(a) serial na 1
Apolios

Masz bardzo ograniczony punkt widzenia. Bardzo. A w co on wierzy, to jego sprawa. Nie muszę się zgadzać z nim w każdym punkcie i w przeciwieństwie do takich jak ty "otwartych, progresywnych i tolerancyjnych nowopolaków" ani myślę się z niego, czy kogoś innego nabijać za swój punkt widzenia czy poglądy. Ba, nabijać. Odsądzać od czci i wiary oraz piętnować. A odnośnie tych twoich bredni o zamykaniu chociażby Morgana Freemana w getcie... Sam się podsumowałeś.

Sanderus

jak ktoś wierzy w szuryzmy, to ciężko jego twórczość brać na poważnie. Tym bardziej, że chętnie nabija się z szuryzmów przeciwnej sobie strony i zarabia na hejcie. Bo można krytykować, jak to robią inne kanały recenzujące książki czy filmy a można uprawiać tępą propagandę pod swój skrajnie prawicowy target jak on to robi. Wracaj do swoich marzeń o czarnoskórych zamkniętych w gettach i izolowaniu ich z cywilizowanego życia, jak to miało kiedyś miejsce. A, i kobiety do garów a nie na bohaterki filmów, bo jak wiadomo, facet rambo w pojedynkę likwidujących zastępy wrogów, jest już w waszych umysłach ok, jednak kobieta już niekoniecznie ;)

ocenił(a) serial na 1
Apolios

Stary, ty jesteś przypuszczalnie jednym z tych odklejonych, którzy widzą rasizm w "Murzynku Bambo" i pytasz o zaimki. Szkoda na ciebie i tobie podobnych się produkować. Baw się dalej.

ocenił(a) serial na 1
Apolios

Towarzyszu Apolios, nikt nigdy Murzynów w gettach nie zamykał, pomyliły się Wam rasy. Obecnie Murzyni sami się w gettach zamykają, tworząc całe dzielnice, do których nawet tacy czarnolubni idioci jak Wy wieczorem nie odwiedzą. No i atk, kobiety niekoniecznie nadają się na umięśnionych wojowników, nie z powodu supremacji białych, lecz po prostu biologii. Lewactwo od początku swego istnienia walczy z biologią i faktami.

xiazeluka

prawactwo takie jak ty może tylko popłakać w komentarzach. Nikt sie z wami nie liczy w żadnej dziedzinie cywilizowanego życia, bo swoich portali, filmow, sztuki, firm technologicznych nie macie, nie potrafiąc stworzyć nic o wysokiej jakości technicznej, z czego ludzie chcieliby korzystać czy oglądać.
Ot, smutny ale i zabawny zarazem obraz waszej światłej części społeczeństwa ;)

ocenił(a) serial na 1
Apolios

Towarzyszu, budzicie rozczulenie swoimi kompleksami. Sztuka to sfera niedostępna dla destrukcyjno-nihilistycznego lewactwa, które potrafi jedynie niszczyć, a nie tworzyć. Z litości nie spytam Was o te cywilizacyjne dokonania nazikomunistów w dowolnej dziedzinie. No, może poza ludobójstwem, bo w tym nie macie konkurencji nawet wśród agresywnych obcych cywilizacji.

xiazeluka

prawaki akurat maja najwiecej istnien na sumieniu. Potraficie tylko rozwiazywac konflikty sila, Zawsze tak bylo w historii, tak jest i teraz. Ja nie musze leczyc kompleksow. Korzystam z technologii wymyslonych przez osoby sympatyzuje lewakom, ogladam filmy i seriale rezyserowane przez lewakow (tobie pozostaje co najwyzej prawicowe dzielo kinematografii - smolensk), ogladam sztuke tworzona przez lewakow.
A towarzyszu to zwracaj sie do swoich prawicowych kumpli, dla ktorych prezyde... przepraszam dyktator putin, jest silnym mezem stanu, wzorem konserwatywnych wartosci.

Apolios

Ja tu zostawię kilka haseł dla ciebie. Poczytaj zanim zaczniesz używać słowa historia przypinając łatki komukolwiek, na bazie przekonań politycznych.

Czerwoni Khmerzy, Hołodomor, Wielka Proletariacka Rewolucja Kulturalna.

Z tymi konserwatywnymi wynalazkami i sztuką to też poleciałeś. Twoje lewicowo-liberalne społeczeństwo w obecnej formie to twór dosyć nowy. Nie czytaj przypadkiem o Edisonie czy Tolkienie.

Praktyki Disneya czy innych korporacji na rynku bliskowschodnim czy chińskim wskazują, że lewicowe firmy chętnie działają z reżimami, jeśli kasa się zgadza. Polecam mniej jadu i miałkiej korporacyjnej polityki i rozrywki, a więcej czytania.

ocenił(a) serial na 1
Apolios

Towarzyszu Apolios, komunizm wymordował 100 milionów ludzi, a wszczęta wraz z ideowymi braćmi z NSDAP II wojna światowa pochłonęła kolejne 60 mln. 160 mln trupów. Jakaż to prawicowa władza może się mierzyć z takim oszałamiającym rezultatem? Opowiedzcie także ze szczegółami, jakie to technologie stworzyli lewacy. Gułagi? Komory gazowe? Te wynalazki macie na myśli?

xiazeluka

ale nsdap to prawica w najczystszej postaci. Tak samo putin, srodowiska islamskie i im podobni. Bajeczki o prawicy jako stronie wolnosci ekonomicznej mozecie sobie opowiadac we wlasnym gronie.

ocenił(a) serial na 1
Apolios

Tak, towarzyszu Apolios, partia socjalistyczna i robotnicza to z całą pewnością prawica. Pod programem NSDAP podpisalibyście się wszystkimi czterema rękami, są tam treści miłe każdemu lewakowi. Gdybyście mieli pojęcie o źródłach wiedzy i natchnienia towarzysza Hitlera, to byście go nie obrażali posądzeniem o prawicowość. No ale wiedzy od lewaków nie sposób się domagać, wolą opowiadać sobie nawzajem bujdy o technologiach wymyślonych przez lewicę. A propos, wygląda na to, że nie udało się Wam znaleźć odpowiedzi na to pytanie, co nie jest niczym zaskakującym.

ocenił(a) serial na 2
Apolios

nie można być tak głupim jak apolios to musi byc bait xddd

ocenił(a) serial na 8
Sanderus

Dosłownie w ostatnim odcinku o the acolyte wyciągał teksty z kontekstu, nie potrafił korzystać z rotten tomatoes albo specjalnie korzystał z tej strony błędnie by poprzeć swoją agendę, ignorował masę rzeczy by magicznie nie istniały bo wtedy jego przekaz będzie się zgadzać. Mam wypunktowane wszystkie manipulacje oraz głupotki z odcinka.

ocenił(a) serial na 1
sokol11

Świetnie. Punktuj dalej. Pasjonujące zajęcie.

ocenił(a) serial na 8
Sanderus

Lepsze niż ślepe słuchanie tego co mówi

ocenił(a) serial na 1
sokol11

Skoro twierdzisz, że tak jest, to cię z błędu nie będę wyprowadzał.

ocenił(a) serial na 8
Sanderus

No a co wartościowego jest w manipulacji którą robi?

ocenił(a) serial na 1
sokol11

Ale to ty twierdzisz, że to manipulacja. Ja twierdzę inaczej. Ja mam swoje wartości, ty swoje. Ja ani myślę przekonywać ciebie i kogokolwiek innego do moich wartości, bo to moja sprawa i liczę na to z drugiej strony. Więc daruj sobie wyciąganie ze mnie jakichś moich poglądów, opinii czy czegokolwiek innego. O jakimś przerzucaniu się argumentami, przedstawianiu swoich racji czy agitowaniu też zapomnij. Ja nie jestem unia europejska, lewica czy inna Róża von Pazerkampfwagen und Auschwitz-Birkenau żeby komuś swoje widzi mi się narzucać. Dziękuję.

ocenił(a) serial na 8
Sanderus

Ja tu mówię o tym, że chłop przekręca fakty i dosłownie kłamie w swoich materiałach. To nie jest tak, że chodzi o jakieś wartości. Typ mówi że wydarzyło się coś co się nigdy nie wydarzyło albo ignoruje coś co się wydarzyło tylko po to by powiedzieć że to się nie wydarzyło.

ocenił(a) serial na 1
sokol11

No to mów. Chłopie. Czy ja ci zabraniam prowadzić krucjaty? Rób co chcesz. Tylko mi nie wmawiaj, że ci, którzy są na przeciwnym biegunie niż on to krynice prawdy, które opierają się tylko na suchych faktach, bo mnie rozbawisz jeszcze bardziej, niż do tej pory.

ocenił(a) serial na 8
Sanderus

Nie wszyscy, ale z tej strony widzę o wiele mniej manipulacji faktami ponieważ oni o tych tematach raczej nie gadają. Gadają głównie o lore a jak już ruszają politykę to zazwyczaj właśnie by skomentować manipulację osób typu Drwal gdzie np. podają pełne cytaty a nie fragmenty ich bo kontekst często ma znaczenie i zdanie wyrwane z kontekstu może mieć inne znaczenie niż miało oryginalnie

ocenił(a) serial na 1
sokol11

Stary. Są podobno nawet tacy, co twierdzą, że Żukowska mówi do rzeczy, więc to mnie nie przekonuje. Poza tym jestem stary i nie wiem co to jest "lore". Ale jak się chcesz dalej produkować, to proszę bardzo.