Górzysta, iglasta planeta przypominająca Szkocję lub jakąś Skandynawię, a na niej tylu czarnoskórych? No spoko, to już pierdółka w porównaniu z całą resztą fikołków (może są tu na wymianie). Nie jestem wielkim fanem SW, niemniej jednak lubię to uniwersum, więc zabrałem się za ten serial. Lewicowy aktywizm w pełnej krasie czyli branie wszystkiego co dobrze działa i naginanie tego do swojej "logiki". Oczywiście mamy samowystarczalne plemię kobiet-wiedźm, które nie potrzebuje zbędnych tfu chłopów. Tą wielką budowlę chyba też zbudowały same kobiety, co tłumaczyłoby czemu zawaliła się w wyniku malutkiego pożaru ;) Panie, kto to Panu tak spie*dolił?
Ten lewicowy aktywizm przynosi srogie dolary - to nie jest tylko umysłowe jakieś zboczenie na wpychanie co rusz jakiegoś gejuszka czy Murzynka. Za tym stoi potężna kasa, a "pecunia non olet". A ten pożar był z magicznego ognia przepalającego beton, skały i cement xD Budowa świata SW na 100 lat przed Mrocznym Widmem widać nie bardzo im idzie ale co się dziwić że tak marnie to wygląda skoro reżyserka tego serialu twierdzi na upartego że robot R2-D2 jest... lesbijką xD
"Ten lewicowy aktywizm przynosi srogie dolary"
Potężna kasa może i za tym stoi, ale dolarów z tego to za bardzo nie ma, co widać chociażby po tym, ile strat (coś pomiędzy 750 a 900 mln dolarów) przyniosły Disneyowi zeszłoroczne filmy wprowadzone przez nich do kin.
Gdyby te lewicowe wymysły miały się utrzymać tylko z kasy lewicowej widowni, to już dawno ten cały tęczowy cyrk by zbankrutował i się zwinął.
Własnie to jest zaskakujące jak silnie muszą być popychani do kreowania takiego kontentu. Albo 80% młodych twórców w wieku 30-40 lat to skrajna lewica.
Poczekaj, aż obejrzysz Nową Nadzieję i zobaczysz pustynię z dwoma słońcami (!) i samymi białasami XD
Wiem, że galaktyka wszystko i wszystkich pomieści, także to nie żaden zarzut tylko moja zabawna uwaga. A co do tego, że kasa nie śmierdzi i trzepią na tym grubą kasę to nie byłbym taki pewien, tak było do czasu. Nie znam się na prognozach, ale nie są zbytnio łaskawe dla całego Disneya.
Nie znasz się, za to lubisz się wypowiadać. Zainteresuj się obecnym kryzysem branży filmowej i kin i może wtedy dowiesz się dlaczego prognozy nie są łaskawe dla Disneya i niemal wszystkich innych molochów branży. I nie, "go woke, go broke" nie ma przełożenia na rzeczywistość, wbrew sensacyjnym filmikom w internecie, produkowanymi taśmowo dla zasięgu.
Bo molochy zamiast skupić się na robieniu dobrych produkcji skupiają się na przepychaniu chorych ideologii dziewczynek w różowych włosach. Spoko nie każdy jest spostrzegawczy i potrafi to wyłapać.
Przecież te baby ukryły się na tej planecie a nie z niej pochodziły. Nie myślałeś chyba, że czarna, twilekanka, zabraczka są członkami tej samej rasy? One są zbiegami, czlonkiniami różnych społeczeństw, które się zebrały w sabat. To co innego niż wiedzmy-dathomiranki, które poznaliśmy ponad 30 lat temu. Budowli wcale nie musiały postawić kobiety. Słaba ta twoja uwaga, skoro nie rozumiesz podstaw tego uniwersum,nie wiesz ze przed istnieniem Republiki były inne ludy kolobizujace światy - Ratakanie, Zeffo...
Umknęło mi to. Wychodzi na to, że nieuważnie słuchałem i mam braki podobne do pań aktywistek, choć ja przynajmniej nie zalałbym tej marki polityką lgbt. A o Imperium Ratakan czy o Zeffo dobrze wiem.