Gwiezdne wojny: Akolita
powrót do forum 1 sezonu

Serial za szybki, intrygujacy, o dziwo jestem ciekawy co dalej lecz to nie są gwiezdne wojny, oprócz mieczy swietlnych, wszystko jest tutaj oderwane od tej franczyzy. A świat przedstawiony nawet nie wygląda niestety dobrze. Póki co 6 jeśli poziom serialu będzie identyczny do pierwszych epizodów, będzie 5 :/ bo to jakiś potencjał ma, ale pewnie się zjebie.

ocenił(a) serial na 5
arek_producent

Reżyserka i główna aktorka ujawniły w wywiadach, że Moc to nie jakaś tam energia tła którą Jedi mogą kontrolować. Moc teraz ma płeć i to literalnie. Moc jest kobietą. na przykład Także mamy uniwersum, gdzie elektryczność jest mężczyzna, grawitacja jest kobietą itd.

ocenił(a) serial na 1
Ezo_Okami

No i właśnie dlatego widzowie powoli,acz sukcesywnie odchodzą od produkcji Disneya.

arek_producent

5? Skąd tak wysoka ocena? To co by tam musiało być zrobione gorzej, żeby było 1? Aktorstwo słabe, dialogi słabe, walki słabe, efekty poniżej oczekiwań jak na 2024 i tak duże studio, brak klimatu SW, produkcja mniej poważna nawet od produkcji animowanych i jeszcze cała otoczka związana z zapowiedziami twórców, że nawet nie chcą robić gwiezdnych wojen tylko coś tam przemycać z naszego świata.

ocenił(a) serial na 4
azreael

No masz trochę z tym racji, lecz szczerze po dwóch odcinkach jednak w jakiś tam pokraczny sposób dawało frajdę, znając życie ta ocena spadnie strasznie jak już wyjdzie całosc, bo znając Disneya może być tylko gorzej. A co do walk to akurat z tym bym polemizował, podobały mi się, takie w stylu Matrixa, postacie tez mi sie podobają, pomijam już fakt że są tragicznie napisane. Mówię po prostu mam nadzieję, lecz wiadomo jak to się skończy. "I have a bad feeling about this"

ocenił(a) serial na 3
arek_producent

przecież dialogów w tym serialu nie da się sluchać brzmią jak by byly pisane przez ai skąd taka ocena