Serial za szybki, intrygujacy, o dziwo jestem ciekawy co dalej lecz to nie są gwiezdne wojny, oprócz mieczy swietlnych, wszystko jest tutaj oderwane od tej franczyzy. A świat przedstawiony nawet nie wygląda niestety dobrze. Póki co 6 jeśli poziom serialu będzie identyczny do pierwszych epizodów, będzie 5 :/ bo to jakiś potencjał ma, ale pewnie się zjebie.
Reżyserka i główna aktorka ujawniły w wywiadach, że Moc to nie jakaś tam energia tła którą Jedi mogą kontrolować. Moc teraz ma płeć i to literalnie. Moc jest kobietą. na przykład Także mamy uniwersum, gdzie elektryczność jest mężczyzna, grawitacja jest kobietą itd.
No i właśnie dlatego widzowie powoli,acz sukcesywnie odchodzą od produkcji Disneya.
5? Skąd tak wysoka ocena? To co by tam musiało być zrobione gorzej, żeby było 1? Aktorstwo słabe, dialogi słabe, walki słabe, efekty poniżej oczekiwań jak na 2024 i tak duże studio, brak klimatu SW, produkcja mniej poważna nawet od produkcji animowanych i jeszcze cała otoczka związana z zapowiedziami twórców, że nawet nie chcą robić gwiezdnych wojen tylko coś tam przemycać z naszego świata.
No masz trochę z tym racji, lecz szczerze po dwóch odcinkach jednak w jakiś tam pokraczny sposób dawało frajdę, znając życie ta ocena spadnie strasznie jak już wyjdzie całosc, bo znając Disneya może być tylko gorzej. A co do walk to akurat z tym bym polemizował, podobały mi się, takie w stylu Matrixa, postacie tez mi sie podobają, pomijam już fakt że są tragicznie napisane. Mówię po prostu mam nadzieję, lecz wiadomo jak to się skończy. "I have a bad feeling about this"