PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112992}

Gwiezdne wojny: Wojny Klonów

Star Wars: Clone Wars
2003 - 2005
7,4 5,9 tys. ocen
7,4 10 1 5896
7,7 7 krytyków
Gwiezdne wojny: Wojny Klonów
powrót do forum serialu Gwiezdne wojny: Wojny Klonów

No proszę - już chciałem się bulwersować że profancja Gwiezdnej Sagi, shit i w ogóle - a spodobało mi się. Może nie należy traktować tych kreskówek (właściwie to krótkich animacji) na równi z filmami, ale dla osób spragnionych Star Wars te Wojny są jak znalazł ;) Szkoda tylko, że poszczególne odcinki trwają tak krótko, a także brak mi "A long time ago..." i ogólnie "odlatujących" napisów na początku, ale może to dobrze że ich nie ma - dzięi temu ma się świadomość, że Wojny Klonów to raczej taka wariacja na temat Star Wars, a nie pełnoprawna część. Dodatkowego uroku nadaje oryginalna muzyka, a także polski dubbing, w którym występują ci sami aktorzy, co dubbingowali nową trylogię - o ile w filmach kinowych brzmieli tragicznie (i tak wszystkie części oglądałem z napisami), o tyle tutaj ich udział jest pozytywną rzeczą. O animacji, kresce i tym podobnych nie będę mówił, bo jest raczej charakterystyczna dla Cartoon Network. A ja się rozpisałem a i tak nikt tego do końca nie doczyta ;)

PS. na www.kreskowka.pl są pierwsze odcinki po polsku. Niech moc będzie z wami.

ocenił(a) serial na 10
JohnnY_17

Potwierdzam wszystko co napisałeś z małym wyjątkiem;) Dubbing Jacka Kopczyńskiego (Generał Grievous) lepiej wypadł w filmie i niż w tym serialu, ale do wszystkiego pozostałego co napisałeś przykładam ręke.