Gwiezdne wojny: Załoga rozbitków
powrót do forum 1 sezonu

Bardzo przyjemny familijny serial. Super klimat i lokacje, kostiumy też miodzio (dużo lepiej niż tekturowy the Mandalorian). Dzieciaki naprawdę nieźle grają, a postaci są ciekawe (oczywiście nie bez wad). Fabuła jest intrygująco enigmatyczna, a tempo bardzo satysfakcjonujące. Brakuje nawiązań do ogółu uniwersum poprzez wprowadzanie na siłę znanych postaci, czy opowiadania o wydarzeniach z innych dzieł. Póki co zapowiada się oryginalny pomysł z własną tożsamością i dużą dozą "magii kina" przygodowego. Z pozoru wyłącznie dla dzieci, jednak wydaje mi się (a przynajmniej mam nadzieję), że jest w tym serialu miejsce dla dorosłego widza i z kolejnymi odcinkami będzie to bardziej widoczne. Nie porównywałbym z innymi serialami SW, bo to nie jest produkcja dla tego samego odbiorcy i ma całkowicie inne priorytety jeśli chodzi o akcję i skalę fabuły. Zapowiada się gęste, klimatyczne widowisko, dość kameralne i momentami klaustrofobiczne ale moje wewnętrzne dziecko bardzo się ucieszyło i czeka na kolejne odcinki z niecierpliwością.
P.S. Pozostawiam bez oceny, bo wiadomo... Disney lubi zawodzić.

ocenił(a) serial na 6
nenthalion

Jako ojciec oglądający z synem, oceniam 1 odcinek bardzo dobrze. Nie spodziewałem się serialu typu Andor. To klimat dla młodszych fanów Gwiezdnych Wojen i zapowiada się super.

CaRo

Zależy ile dziecko ma lat. Serial zaczyna się bardzo brutalnie, a w drugim odcinku też jest srogo - jest scena, w której przypalaja twarz. Serial raczej dla młodzieży.

Adam_001

Dla siedmioletniego chłopca polecasz? Czy nie bardzo?

Anja_Parus

Zależy jak bardzo wrażliwe jest dziecko. Jeśli chłopiec oglądał wcześniej Gwiezdne Wojny to myślę, że da radę.

Adam_001

No właśnie nie oglądał ;) ale bez spiny obejrzał Jurassic Park, więc może spróbujemy

nenthalion

Trochę mylący serial. Na początku dobra akcja i zwrot akcji po czym zwolnić tempo do minimum i na pierwszy plan wchodzą dzieci. Nie jestem fanem dzieci na pierwszym planie, ale Synom się podoba i że względu na nich będę oglądał dalej. 
Pewnie gdyby dali dorosłe osoby serial mógłby pozwolić sobie na więcej drastycznych scen oraz skomplikowanej fabuły. A przez wiek głównych bohaterów serial czasem się gubi( tzn są drastyczne sceny, po czym wchodzi naiwność). 

nenthalion

Ja mam inne pytanie: czy ktos w Sokole Millenium zauwazyl zbiorniki paliwa i kable elektryczne?

nenthalion

Spodziewałem się coś w klimacie Andoru a tu skrzyżowanie Goonies z Muppetami .... dla dzieci pewno spoko ale ja już chyba jestem za stary ...