Nie wiem jak wy ale dla mnie plany dotyczące Remake i trylogii "nowych" Gwiezdnych Wrót to naszczanie na twarz widzów i fanów. Podobno chcą do kosza wyrzucić wszystkie seriale i bazować jedynie na pierwszym filmie. Osobiście uważam że sam film Gwiezdne Wrota był taki sobie, to seriale tworzyły markę. Dlatego też myślę że każdy prawdziwy fan Gwiezdnych Wrót powinien Podpisać petycję do pana Rolanda Emmericha żeby zarzucił projekt trylogii i Remake Stargate a zamiast tego zgromadzone fundusze poświęcił na dokończenie Stargate Universe.
Potwierdzone są jedynie plany zdekanonizowania wszystkich seriali. Twórca Gwiezdnych Wrtót- filmu wymyślił że nakręci remake i dwie dalsze części a seriale wylądują w koszu.
Dokończenie Stargate Universe to by był niezły pomysł, ale i restart tez nie musi być zły. Przykład Star Treka pokazuje, że można zrobić wiele seriali w tym samym universum z innymi bohaterami i inna fabułą.
Według mnie niech kręcą jak najwięcej Stargejtów. Zrobią remake, później kontynuację, zobaczą, że leci kasa, to i może serial kolejny powstanie... jestem za.
Prawda film był raczej dla dzieci, przeciętny akcyjniak bez większej głębi. Robią remaki które okazują się klapą bo nie mają pomysłów a to najgorsza rzecz jaką można zrobić. Moim zdaniem zawsze można pociągnąć fabułę do przodu nawet z zupełnie nowymi postaciami.
SGU były najsłabszą serią ja jako 1sze obejrzałam SGA i był super potem obczaiłam SG1 i SGU i SG1 jest najlepsze nie ma co choć szkoda, że SGA tyko 5sezonów zrobili mogli by nakręcić film z bohaterami wszystkich 3 serii
Lol. Raz że nigdzie nie ma w planach serialu. Dwa Emmerich nie nawidzi tego serialu, bo on zapoczątkował pomysł (filmem) a ktoś mu go "ukradł" robiąc z tego serial nie po jego myśli.. (nie jedno krotnie w mediach przedstawiał swoją niechęć do serialu Stargate) Emmerich miał pomysł na filmy i teraz będzie kontynuował to co zaczał. Nawet jakby powstała petycja i podpisali ją wszyscy ludzie na Ziemi właśnie z prezydentami, Emmerich nie kontynuował by serialu.
A ja jako fan Stargate nie mam nic przeciwko czemuś nowemu.. Mimo, że kontynujacje Universe z chęcią bym zobaczył, ale to nie możliwe.
Zaczynam pierwszy odcinek :D Słyszę muzykę i myślę: kolejny raz, przygodę czas zacząć :D Jako fan całego universum myślę,że lepiej by było kręcić kontynuację Universe, albo nakręcić remake, bo kontynuacja filmu z 94r pomijając seriale to idiotyzm.
Uśmiech w każdej scenie :D Remake wyszedł na dobre Batmanowi, może jest szansa dla SG. Mimo wszystko sentyment do oryginału nigdy nie umrze :) Uwielbiam tych bohaterów, aktorów, te kiczowate scenografie. Są takie seriale, które nigdy się nie zestarzeją.
Taak, im częściej się ogląda tym więcej widzi się błędów. Teal'c początkowo uwielbiany bohater okazuje się kretynem który porzucił swój dom, rodzinę, majątek i pozycję (drugiego po bogu) żeby zostać chłopcem na posyłki jakiś obcych i pół życia spędzić w ciasnej celi pod ziemią. Niemniej ten kiczowaty przekaz zapoczątkowano już w filmie, serial tymczasem jedynie dotrzymał wierności oryginałowi. Bo to przecież w filmie pojawił się wątek powstania pustynnych beduinów-analfabetów przeciw latającym bogom miotającym piorunami. Oczywiście wspólnota beduinów była jednomyślna w tym względzie i nie było ani jednego konfidenta który by Ra wygadał co się kroi w zamian za kilka przywilejów.
Teal'c to postać, której motywacje są co najmniej dziwne, ale można tłumaczyć,że inna kultura etc. Jest bardzo dużo błędów logicznych, a z naukowego punktu widzenia to cuda się w tym serialu dzieją,że można się naprawdę pośmiać, ale mimo wszystko serial się nie starzeje, humor jest genialny, akcja w każdym odcinku, mnóstwo historii i scen, które się pamięta. Ten serial to kwintesencja tego czym si-fi powinno być :)