Takiego gówna jak ten "serial" nigdy nie widziałam ! Nuda, "piosenki", to zwykły rasowy pop, taki jak w hsm, do tego wygląd tych bachorów, o wzroście 150cm... Dno i wodorosty ! I te "słittttt" twarzyczki ! Zrzygać się można !
1/10 to w moim przekonaniu za mało...
STOP DZISIEJSZEMU DISNEYOWI !
no właśnie, dobre określenie, "produkcje" dzisiejszego disney'a są tak samo mądre jak te bzdury o końcu świata!
Oby tylko te bzdury Disneya nie doprowadziły do końca. Było by przykre, jak by świat eksplodował prze HSM czy HM:(
A mnie denerowował komercjalizm związany z Harrym Potterem. -.-'
Ale tam były pokazane jakies wartości moralne, a nie jakies śmieci.. -.-'
Tak sobie obserwuję Waszą dyskusję i mam kilka swoich spostrzerzeń w temacie. Nie przeczę kiedyś serial mi się podobał, ale nie jako medium przekazujące jakieś wartości jak wspomniany HP na którym się wychowałem i mogę śmiało powiedzieć, że czym jestem starszy i czytam po raz nie wiadomo który książkę Rowling, a właściwie książki, to za każdym razem odkrywam tam coś nowego innego:) HP dojrzewa razem z czytelnikiem. Natomiast HM traktowałem od początku tylko i wyłącznie jako w pełni świadome, ale odstresowujące pranie mózgu. Nie przeczę z kilku gagów w serialu się śmiałem, kilka odcinków było nawet nawet inne były durne do bólu różnie to było. Ale nigdy przenigdy nie doszukiwałem się w HM jakiś głębszych wartości. Żeby ten serial zaciekawił mnie pod względem przekazywania jakichś wzorców to musiałby nad nim usiąść jakiś kilkanaście klas lepszy scenarzysta. Bo fakt pomysł jest do bani(modła Disney Chanel) Możeee gdyby to było z jakimś większym polotem pomyślane ten cały wątek z ukrywaniem elter-ego gwiazdy pop byłoby i to nawet ciekawe. Postacie są płaskie jak stół w tym serialu, może z wyjątkiem ojca, którego postać zawsze bawiła mnie najbardziej i jakoś się tam ten chłopina co go gra w miarę stara. Reszta postaci to jest syf, kiła i mogiła. Wszystko na jedną modłę, według jakiegoś durnego schematu, a jak dla mnie atutem seriali dla młodzieży powinny być skomplikowane ciekawe charaktery postaci. Wiem dużo wymagam, ale jak scenarzysta się postara to nawet jak taka nastoletnia "siksa" jedna z drugą grają "drewno" to moim zdaniem jak scenariusz jest dobrze pomyślany to nie widać niedociągnięć w grze, a przynajmniej nie rażą one aż tak w oczy bo postać wykazuje jakieś tam interesujące cechy.
A w HM zwyczajnie plastikowy świat=plastikowe dylematy.
I za ten właśnie cały plastik powiesił bym scenarzystę tego serialu, bo pomysł miał koleś nawet nawet tyle, że albo miał nad sobą jakąś nie wiem doktrynę Disneya, albo to jakaś miernota jest. Ten serial ma duży nie wykorzystany potencjał.
Ja na miejscu tego scenarzysty zrobiłbym tak: Dałbym tą całą gwiazdę w pierwszych odcinkach w sam środek "plastikowego świara" Ale jednocześnie cały czas kładbym nacisk na pokazanie groteskowości otoczenia. Z odcinka na odcinek okazywałoby się, że ta panna nie jest tak szczęśliwa jak się widzowi wydawało. Np dorzuciłbym wątek o jej samotności braku przyjaciół, albo coś. Może jeszcze jakiś mały konflikt w rodzinie, problemy z utrzymaniem imaage'u etc. A na deser intrygująca zagadka z jej przeszłości gwiazdki. Po drodze jakiś dylemat moralny, ale nie za duży żeby widza nie zmęczyć.:) A w tle cały czas pokazana groteskowość schow-biznesu.
Niby dalej sztampa, ale delikatnie podrasowana i jak na mój gust ciekawsza.
Co myślicie o mojej wersji?
I jeszcze jedna uwaga do tego serialu skłonił mnie jakiś tam news, że ta cała Miley Cyrus odwiedziła jakis tam szpital i pomagała chorym dzieciakom. Czy coś w tym guście, a takie rzeczy mnie ruszają za ka każdym razem. I ja w swej naiwności sądziłem, że jeśli wytrzyma ciśnienie może to być materiał na jakąś w miare normalną nastoletnią gwiazdę.
Niestety w miarę mojej obserwacji jeje kariery coraz bardziej nabierałem przekonania, że albo ludzie kreujący jej wizerunek to kretyni albo ona sama zwyczajnie nie jest zbyt mądra.
Po prostu w pewnym momencie przeceniłem te pannę.
I mnie samemu jako nastolatkowi pozostaje wierzyć, że tylko jakiś mały procent dziewczyn wzoruje się na "Hannah Montana"
Na koniec taka moja prywatna opinia ze wszystkich tworów Disneya dla mnie tylko Jonas Brothers wykazują jakieś objawy talentu. Na jak długo to starczy nie wiem. ale fakt faktem, że w ich występie filmowym "Camp Rock" Było coś czego w innych produkcjach wytwórni nie było pomysł był fajny i wykonanie do pewnego momentu przyzwoite. Główny wątek to sztampa oczywiście biedna, szara nastoletnia mysz. Ale było kilka bardziej pomysłowych scen.
Ale to już temat na inną dyskusje.
Jestem pozytywnie zaskoczona. Taki pomysł na serial to było by coś, ale nie wiadomo czy by sie sprzedało. Karmią niczego nieświadome dziecieki, że show bizes jest super. To spełnienie amerykańskiego snu i td. I niestety na przykłdzie np. Britney widać dokładnie jaki jest show biznes i co może z człowiekiem zrobić.
A czy taki mały procent? Wątpie.
A nie moge ocenic CR, poniewaz go nie widzialam.
I właśnie tego się boję, że nie taki mały procent dziewczyn wzoruje się na HSM,HM itd. Bo zaczynam się bać o przyszłe pokolenia kobiet:)
Żeby ten serial chociaż pokazywał, że wiara w siebie + ciężka praca popłaca to jeszcze bym go przełknął nawet jeśli nic innego by się nie zmieniło..
Dla mnie dzisiejsze filmy Disneya powinny iść właśnie w takim kierunku, pokazywać młodzieży, że kombinacja wiary we własne siły i ciężkiej pracy daje zawsze równie fajny efekt.
Bo plastikowy świat robi tylko wodę z mózgu i potem taki x wejdzie sobię w dorosłość i on już na starcie przy zerowym wysiłku własnym domaga się zaszczytów i wszystkiego naj, bo przecież on jest kurcze taki super cool....
Ale niestety Disney właśnie postawil na ten plastikowy świat. Inaczej by się nie sprzedał. Kto by chciał oglądac serial, który pokazuje jakiekolwiek wartości?
Tak jak np. taka Hilton. Głupia, pusta, plastikowa. Pokazuje, że majac kase mozna wszystko. I sie sprzedaje. Chociaz teraz juz mniej...
I jaki procent jest tych pustych plastików? nie całkiem taki mały.. -.-'
a co myślicie o chłopiec poznaje świat? jak dla mnie najlepszy, czuć klimat 'tamtego' disneya i żałuje ze go wymienili na tego coryego (wielki minus, jak dla mnie). i zgodzę sie ze dinsey stawia na plastikowy swiat. chłopiec -to było cos...
Ja sie zgadzam ze zalozycielem tematu!!!!!!!! Totalny shit, a głowna aktorka jescze gorsza niz sam serial!!!! Co to ma być za fabuła???? Jest sobie dziewczyna Miley, która jak staje się tą hanna to odrazu taka sławna się stała po pierwszym założeniu tej peruki??? Beznadzieja!!!!!!!!!! I jeszcze tej, niby założenie zwykłej blond peruki starczy żeby nikt jej nie rozpoznał???? Nie wydaje mi się!!!!! TO tak jakbym przefarbowała się na blond i nikt nawet najlepsze koleżanki by mnie nie rozpoznały w szkoly, jak było w przypadku lily czy Oliwera!!!! Powtórze. Ten serial to DNO!!!!!
I tutaj został wytłumaczony cały sens, dlaczego tyrając HSM i inne camp roki oglądam Cory w Białym Domu, Hannah Montanę i Nie ma to jak hotel :D
Maatko.! Ludzie Jakie Wy Tu Bzdury wypisujecie.! Na Maxa musicie Pokazać Jak To NieNawidzicie Tego Serialu.! Będziecie Się Przeganiać W Tekstach i Coraz To Głubszych komentarzach.... Jak Dla Mnie Ten Serial Jest Świetny i Tyle.
a dla nas ten "serial" to gniot i tyle. a tak poza tym, to widzę, że Ty wbiegasz na forum kamp roków i piszesz "coraz to głubsze(nie znam takiego słowa...) komentarze"
P.S jeszcze jedno pytanie: czemu każde słowo napisane jest z dużej litery?
nie wiem, ale coś mi z tym nie halo... na pewno mitchie jest pokemonem, co do tego wątpliwości nie mam... według mnie to też "noffy sthyl pishm@ pokemonhóffegom"...
Śądze, iz autorka/autor tego tematu poprostu sie pomylił/a. człowiek nie maszyna, może się pomylic.
tak czy siak. nie mów tu o IQ bo twoja wypowiedz raczej mowi o twoim nie tyle iq, a czytaniem ze zrozumieniem.
shamar, nie wiem czy zauważyłaś, ale od razu pod spodem dałam poprawę!
a poza tym, to nie obrażaj Boga!
Serial gniot jak każdy z obecnego Disneya. Jeszcze ten dubbing, który psuje całość. Moze bym się uśmiechnął chociaż raz przy orygialnych głosach? Nie wiem. HM jest jak pompa wyssysa ze żdródła każdą kropelkę wody, a następnie poi małe sweet-13-tki (to określenie ogólne, w rzeczywsitości sweet-13-tki mają nawet niecałe 5 lat).
Co do gadżetów, sprawa poszła już tak daleko, że wszystko wskazuje na to, że ujrzymy papier toaletowy z jej wizerunkiem. Nie ukrywam że, się cieszę, bo popyt byłby na nie ogromny. Nie ukrywajmy, że w ten sposób można śmiało ustawić "przeciwnika" na swoim miejscu :).
Pozdrawiam!
jak byś chciał wiedzieć, drogi shamarze, w języku polskim pisze się Jezus ... A poza tym to cieszę się, że będzie papier z majli srajrus:)
doskonale o tym wiem, droga Allyso więc by nie uzywać "imienia nadaremno" pisze je po hiszpansku... hehe
PS - z tym paierem nie skumalem (bezradny)...
och, to uważasz, że jeśli napiszesz imię w innym języku niż polskim, to już nie wzywasz? mylisz się. a co do papieru: mówi się "nie zrozumiałem", a nie "nie skumałem"...
tak uwazam bo jak zapewne wiesz - w krajach hiszpanskojezycznych imie Jezus jest powszechnie uzywane...
Jak mozesz sie czepiac "nie skumalem"... szok
Mi się wydaje, ze Alyssa choć troche dba o kulturę językową. Bo trzeba przyznać, że straszne jest to co teraz się z nią dzieje.
owszem, dbam o kulturę językową, dlatego zwracam uwagę każdemu, kto nie potrafi się wysłowić (jak właśnie na przykład "nie skumałem")... i właśnie bardzo martwię się, tym, że dzieci używają dziwnego słownictwa...
Co jest strasznego w tym, że ktoś dba o kulture językową? lepsze to niz banda PokEMonUfF.
"nie skumałem" uzywane jest od lat... Skoro to wg. Ciebie jest niemoznosc wyslawiania sie to wspolczuje.
Istnieje cos takiego jak slang i zapozyczenia z innych języków. Niejaki prof. Miodek często sie wypowiada na takie tematy wiec nie staraj sie byc madrzejsza od niego.
PS - co do "dzieci". Jesli liczba w twoim niku (a moze "nicku" ? a moze ksywce ? a moze pseudonimie ? no geniuszu, jak poprawnie ?) to Twój wiek to wyobraz sobie , ze jestem od Ciebie nieznacznie starszy wiec nie insynuuj niedojrzałosci wspolrozmowcom...
no właśnie, chodzi mi o niejaki "slang" i zapożyczenia z innych języków... kurde,my jesteśmy w Polsce!!! jeśli nadal młodzież będzie tak mówić, to nasz język zaniknie!
a tak właściwie, to o ile jesteś ode mnie starszy?
Wiesz... te dzisiejsze twory, głównie internetowe ( nio, cio, papatki) to rzeczywiscie masakra. Hmmm, jakis czas temu popularne było "cool". Ja to słowo znalem juz od 10 lat a tu nagle wiekszosc odkryła Atlantyde. Nie podoba mi sie uzywanie angielskich/amerykanskich zwrotów, ich wariacji czy pochodnych w polskim języku.
oj, to jest straszne... w sierpniu założyłam konto na naszej klasie.pl... a następnego dnia je usunęłam... ledwo dodałam pierwsze zdjęcie i stworzyłam profil, a już tysiące "łańcuszków'' i komentarzy od kont fikcyjnych typu : "$$łit FoTeCCk@!", "$iOOpCiOm!" i spamy typu "plis zagłosuj na mnie na numerek 22000..." potem przez tydzień nie spałam, bo bałam się, że przyśni mi się to... na prawdę!
Hmmm... ja az tak serio do tego nie podchodze... :) Rozumiem, ze odebrałas "Prywatną Wiadomosc" :)
Co tu tak cicho ? A wiecie co znalazłam ?! Deskorolkę Hannah Montana !
http://allegro.pl/item544035033_disney_hannah_montana_skateboard_deskorolka_21.h tml
Od tego można świra dostać ! Wszędzie tylko Hannah !
weźcie, deskorolkę? widzę, że sytuacja jest już na prawdę bardzo poważna... oby tylko nie wyprodukowali "większego sprzętu", bo to już jest normalnie plaga!
DO: AUTORKI A JA TAKIEGO GOWNA JAKIM JESTES TY
KOPIUJE JESZCZE RAZ, BO WIDZE ZE TO BIEDNE, BRUDNE DZIECKO BOI SIE ODNIESC DO TYCH WYPOWIEDZI, BO WIE JAKIM ZAKOMPLEKSIONYM DZIECKIEM JEST
10ciolatka?? ja?? haha ;) no to dziesięciolatka wyciągnie teraz mocną ripostę napisaną przez światopogląd:
megan, czego ty chcesz paszczurze, nie widzisz, że przygaszam cię debilu każdym słowem? jesteś totalnym kretynem, wiem że oszukujesz siebie że jestem deva ;)) mogę być dla ciebie deva, mogę być dla ciebie cathy czy ta druga megan czy tez antycathy ;)) jak chcesz , odnieś się do swoich błędów:
weź "kotku", co ty masz z tą refleksją? nowe słówko się znalazło w naszym słowniku? ojoj, jakie przykre:(( a poza tym to co to ma wspólnego z matmą? "kotku"? no co? odebrało ci mowę, paszczurze jeden? co? i zdanie się kończy kropką, więc ja proponuję się tobie pouczyć!!!
- według ciebie przykre jest rozwijanie swoich możliwośći, zdolności, poszerzanie zakresu własnych słów?
no to dopiero jest przykre :))
albo to:
o kur** weź się odpier***
- no cóż....
albo to:
" aha, i naucz się interpunkcji, bo nie wiesz, że trzeba posługiwać się znakami przystankowymi !"
SKARBIE! ZAPAMIęTAJ RAZ NA ZAWSZE! ZNAKI TE NAZYWAMY PRZESTANKOWYMI, A NIE PRZYSTANKOWYMI
PRZESTANKOWE!!!!
albo to:
- no światopogląd (autor antycathy") :D toś klasę wykazujesz... :D ale to dobrze :D przynajmniej jest się z kogo pośmiać xD
-wiem że wykazuję klasę, jakąś przynajmniej mam, posiadam, niestety twój malutki móżdżek nie potrafi pojąć, tak prostej regułki jak ta: antycathy i światopogląd to dwie różne osoby
k0t3CzQ czy ty nie rozumiesz ilu tu masz wrogów?
aha ps. przytoczę twoją błyskotliwą wypowiedź na moim koncie
"o kurw* spierdal***!!! I po h** włazisz na mój blog? małą śmierdząca pijawko?"
powalające czyż nie? ojej, cathy się zezłościła! oh, okrutna jestem,
spróbuję jeszcze raz:
pomyslmy... dlaczego nikt cie tu nie lubi:
1. jestes glupia? oczywiste
2. masz kompleksy? najprosciej
3. nie ma osoby ktore moze nad toba zapanowac? zbyt oczywiste
4. jestes obrzydliwa sekutnica?? kurcze.... zbiera sie co?? mozna jeszcze tego tysiace wymienic, niestety, wiec moze pomysl sama, usiadz na swoim grubym dupsku, pogadaj ze swoim najlepszym przyjacielem: firefox czy tam explorer i zastanowcie sie razem: dlaczego nikt nie lubi cathy?
albo to:
- masz 10 lat? typowo xD
komentarza u góry nawet nie czytałam
- pewnie że nie czytałaś
1. nie jesteś za bystra na to
2. nie umiesz czytać
3. nie myślisz
4. nie potrafisz się bronić ( a jeżeli już to robisz to piszesz że ktoś ma max 10 lat)
zadam ci skromne pytanie, dlaczego twierdzisz że wszyscy którzy inteligentnie cię dołują i sprawiają że jesteś jeszcze głupsza niż jakikolwiek renesans o tym wie mają 10 lat? ostatnio było 11, zjechało do 10? piękny jest ten świat... z dnia na dzień jest się młodszym! i to o cały rok! bardzo inteligentnie
odnieś się do tych swoich żałosnych wypowiedzi, później zamieniaj się ze mną w dyskusję i utożsamiaj z kim chcesz,
no własnie, nie śpiewa z playbacku, dlatego jej śpiewu na żywo nie da się słuchać. porównajcie sobie jej śpiew na żywo z piosenką nagraną w studiu muzycznym, to sie zdziwicie.
Zgadzam się. Tandeta i kicz do kwadratu. Zasłużone na 1. To ścierwo robi dzieciom wodę z mózgu. Najgłupszy serial komediowy jaki powstał. Pozdrawiam wszystkich anty fanów Hanny-Montany/Miley Cyrus.
A'propos tych wszystkich towarów.... to mnie rozwala; jezeli ktoś jest tutaj antyfanem, i jeszcze nie zdawał matury, to chyba odtąd powinien omijać gabinety szkolnych pielęgniarek:
http://bi.gazeta.pl/im/7/6625/z6625437X.jpg
I się prosiliście "Hannah Montana, najwpanialsza gwiazda muzyki pop- teraz- w wersji do d*py!"
http://th00.deviantart.net/fs51/PRE/i/2009/267/c/e/Hannah_Montana_toilet_paper_b y_extraYURI.jpg
Przez około 10 minut nie mogłam przestać się śmiać, gdy to przeczytałam.
To się wymyka spod kontroli!