PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

2x07 MEGA SPOILERY

ocenił(a) serial na 10

Hmm czy ja dobrze zrozumiałam, że ta agentka Jacka nadal żyje?

jocisko

Nie wiem skąd masz takie rewelacje, ale ja to od początku uznaję to za prawdopodobne. Jak Jack mówi "Ona NA PEWNO nie żyje" pięć razy w jednym odcinku, to ja myślę, że jest dla niej nadzieja ;)

ocenił(a) serial na 10
Moongirl

http://www.spoilertv.com/2014/03/hannibal-episode-207-yakimono-synopsis.html

Haha ;D

jocisko

Nie czytam. W ogóle nie wiem co ja tu robię! Miałam nawet zwiastunów nie oglądać...

ocenił(a) serial na 10
Moongirl

Ale to zobacz, Hanni musiał jej obciąć rękę i to dawno i przetrzymywać w tej piwnicy.

jocisko

Tam w ogóle było potwierdzone, że to jej ręka?

jocisko

Fakt, że przetrzymywanie nie pasuje zupełnie do Hannibala. Musiał by ją karmić i po niej sprzątać. A fe!

ocenił(a) serial na 10
Moongirl

Nie pamiętam jak to było z tą ręką. Może jakieś pranie mózgu, coś tam nie wiem...

ocenił(a) serial na 10
jocisko

Kiedy pupilka Jacka Crawforda (Laurence Fishburne), Miriam Lass (Anna Chlumsky) zostaje znaleziona żywa, staje się największą nadzieją FBI na zidentyfikowanie Rozpruwacza z Chesapeake, ale jej mgliste wspomnienia komplikują poszukiwania. Dowód znaleziony w miejscu ratunku Miriam oczyszcza Willa Grahama (Hugh Dancy) z jakiegokolwiek zaangażowania w sprawy Rozpruwacza i Kopiującego Mordercy, a on zostaje wypuszczony ze szpitala. Will ostrzega dr Chiltona, że może być w niebezpieczeństwie z powodu jego dogłębnej wiedzy na temat sprawy Rozpruwacza, ale kiedy Chilton stara się zwierzyć Jackowi, że podziela obawy Willa co do Hannibala (Mads Mikkelsen), zostaje odrzucony - żaden dowód nie został znaleziony na Hannibala, pomimo starań FBI. Tymczasem Jack nie traci czasu w przywróceniu Willa do zespołu BAU jak polują na Rozpruwacza. Po tym jak Will i Miriam porównują notatki, podejrzenia Jacka co do zaangażowania Hannibala się pogłębiają. Tylko wspomnienia Miriam trzymają klucz do odkrycia prawdziwej tożsamości Rozpruwacza, ale czy można im ufać?

jocisko

A to info to z książek, czy z jakiegoś innego źródła? Bo to zmienia całkiem moją koncepcję na dalszy rozwój wydarzeń :D

ocenił(a) serial na 10
karola_korys

Od twórców, opis prasowy odcinka. Jaką masz koncepcje? Lub miałaś?

jocisko

Nic wielkiego, po prostu spodziewałam się, że Miriam będzie pamiętała wszystko, kwestia jej ręki z 1 sezonu świadczy o tym, że Hannibal ją obciął i wcześniej i przechował. Nie wiem czemu utarło mi się, że w serialu było powiedziane, że ręka należy do Miriam i że została odcięta na świeżo - znaczy na krótki czas przed jej znalezieniem, co miało świadczyć, że Hannibal cały czas przetrzymywał gdzieś (u siebie). Czyli na to co było zajawką w 1 odcinku sezonu składa się wiele czynników, to co Hannibal zrobi z Katz i kwestia Miriam, no i być może Mason Verger. Pożyjemy zobaczymy.

ocenił(a) serial na 10
karola_korys

Że on jest wyprał na tyle mózg, że zwyczajnie przyłączyła się do niego?

jocisko

Pamiętać wszystko znaczy, że miała by pamiętać, że to Hannibal ją zaatakował. A z jej psychą na pewno będzie coś nie tak skoro nie będzie pamiętała niczego. Jeżeli ma współpracować z Willem nad rozwiązaniem zagadki, to nie mogła by współpracować z Hannibalem.

ocenił(a) serial na 10
karola_korys

Chodzi mi o to, że ona po prostu zwyczajnie udaje. A tak naprawdę "całym sercem" jest po stronie Hannibala. Ale to naciągane.

ocenił(a) serial na 10
jocisko

http://www.youtube.com/watch?v=G6qS2oTWSqw

AXN Korea

ocenił(a) serial na 10
jocisko

Ogólnie jak oni dowalą promo...