PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

nie będę ukrywać że oglądam bo mnie wciągnął... aleee już od pierwszego sezonu na nerwach grają mi błędy.
nie pomyślcie że sama jestem psychopatką ale czy poczciwy dr Hannibal nie powinien mieć już uroczego uśmiechu (w wyniku choroby kanibali kuru)? to że ludzkie mięso w obróbce termicznej pęczniej albo chociaż to że w filmie już XXI wiek, a nikt tam nie ogląda nagrań z monitoringu? samo dopuszczenie psychiatry do akt zbrodni, a tym bardziej wpuszczanie go na miejsca zbrodni :D?
chciałabym poznać wasze opinie, czy macie jeszcze jakieś inne przykłady takich błędów, które odbierają przyjemność w oglądaniu :)?

ocenił(a) serial na 10
Effka321

Mnie tez to nie daje spokoju. Lekter robi co chce, i jest jak duch. Dla mnie absurdem byla sytuacja z sedzia i jego zabojstwem. Wszedl sobie do gabinetu, zabil a potem zrobic scene z jego ciala. Przeciez zamonotowanie czegos takiego by zajelo duzo czasu, a on to robil w miejscu publicznym. Albo jego zabojstwo Beverly Katz, przeciez zmontowanie tego, zajeloby tak samo ogromna ilosc czasu. Lekter jednak jest bogiem i cuda czyni w 10 min, do tego sie wyspi i jeszcze ugotuje danie, nad ktorym normalna osoba siedzialaby pol dnia.

onciaq

no chyba że FBI to partacze :D bo np. fakt że Will poleciał z Abigail i został w samolocie, wystarczy zobaczyć zapis z kamer albo godziny/daty na bilecie lotniczym.
a i jeszcze niby ma fajne wdzianko z przeźroczystego plastiku ale nie nosi żadnej czapki. i to że mordując żywe osoby usuwając im narządy "na żywca" utonąłby wręcz w ilości krwi... za każdym razem chce mi się krzyknąć https://www.youtube.com/watch?v=mEimhiiyKGQ :DD

ocenił(a) serial na 8
Effka321

A to kuru nie jest wywoływane przez priony, które znajdują się ludzkim mózgu? Kiedyś o tym czytałam i pamiętam, że była mowa o zachorowaniu na kuru, ale tylko w przypadku zjedzenia ludzkiego mózgu. Mogę się mylić oczywiście.

Kassandra85

tam jest napisane "miałby" bardziej to przypuszczenie, poza tym kanibalizm jest powszechnie znaną chorobą u rdzennych plemion, w różnych zakątkach świata i nie kończy się na rytualnych maseczkach z ludzkich mózgów u plemiona Fore :)

człowiek drzewo był epicki ale moczenie stóp w wodzie żeby drzewo rosło.... muszę to spróbować na kwiatkach w domu bo coś usychają.
muszę zauważyć że wszystkie kobiety w serialu mają na bakier z logicznym myśleniem. tak jak obie agentki fbi które poszły do podejrzanego nie mówiąc nic nikomu, no bo po co :D

Effka321

Kassandra ma rację. Nie musi zachorować na kuru - gdzie powinien nacierać się ludzkim mózgiem albo go zjadać i to bez obróbki termicznej. Też się zastanawiałam w jaki sposób Lecter montuje swoje dzieła, że jakoś nikt go nie dostrzega. Pal licho sędziego, ale człowiek drzewo?

Mnie osobiście najbardziej irytuje jak z książkowej, inteligentnej postaci jaką był dr Alan Bloom, zrobiono ładną pipkę, która jest niesamowicie tępa i nie dostrzega najprostszych oczywistości (a w ostatnim odcinku doznała nagle histerycznego olśnienia).