PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87207
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Aktorsko uważam, że postać została obsadzona i zagrana rewelacyjnie. Nie ukrywam, że jest to moja jedna z najbardziej lubianych historii i postaci. Niestety tak jak kupiłam w całości filmową wersję, tak mam kilka zastrzeżeń do serialowej kreacji. Pokaz siły, prezentacja napiętych mięśni, tatuaż - ok. wszystko rozumiem, ale po co komputerowe dorabianie skrzydeł, zmiana barwy skóry i ogólnie cała ta zabawa w ziejącego ogniem ludzkiego smoka??? Z interesującej osoby o pewnym schorzeniu umysłowym powstał zalatujący kiczem produkt, który ciężko jest mi przyswoić. Szkoda...

ocenił(a) serial na 9
Nadienn

Takie obrazowe i dosłowne przedstawienie Smoka bardzo,moim zdaniem,pasuje do stylu serialu. Mamy tam jeszcze postać jelenia czy jelenio-człowieka,obydwa wcielenia Hannibala,również przedstawione bardzo obrazowo i w sposób,żeby nie było wątpliowści kto jest tym stworem. Być może kiczowate,ale niezupełnie oderwane od koncepcji serialu.

surprise6

Ten jeleń to był Hannibal? Myślałam, że to Will. Jeleń absolutnie mi nie przeszkadzał, podobnie jak inne zabiegi wykorzystane w serialu. Nie wiem, być może nie stać ich na lepszego speca od efektów komputerowych i to mnie tak męczy, czy też zbyt dosłowne/obrazowe utożsamianie 'D' ze smokiem. Rozumiem ogon... ale całość jakoś mnie nie przekonuje.

ocenił(a) serial na 9
Nadienn

Czarny Jelenio-człowiek na bank Hanni,co do jelenia nie jestem na 100% pewna,ale i tu i tu rogi,także coś może być na rzeczy ;) Technicznie smok mógłby być lepszy zgadzam się. Pod jednym z video na yt przeczytałam komentarz,że serial był dość "biednie" zrobiony,bo twórcy nie dostali tyle kasy,ile zazwyczaj amerykański serial dostaje. Być może było i tak.

ocenił(a) serial na 10
surprise6

To był bankowo mix Hanniego i czerwonego smoka. W rozmowie telefonicznej obydwu,kiedy ten pierwszy przebywał jeszcze w zamknięciu,dragon powiedział Lecterowi,że marzy o tym,aby pewnego dnia ich siły połączyły się. On był zafascynowany postacią graną przez Madsa i nie wykluczone,że już wtedy planował jego zamordowanie w celu przejęcia jego mocy

Nadienn

mam tak samo. z całym szacunkiem do Richarda, ale Czerwony Smok w jego wykonaniu był najsłabszy. Chyba dlatego, że nie wpisano do scenariusza jego przeszłości, historii, etc... I zamiast tego dostaliśmy skrzydełka, ogień i dość słabe efekty specjalne (faktycznie zalatywało kiczem).

ocenił(a) serial na 10
sile

Ale scena jak się przekręcał i rozłożył skrzydła niczym upadły anioł wyszła znakomicie :)