PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 88 tys. ocen
7,9 10 1 87502
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Jestem po 4-tym odcinku i poza chwytliwym tytułem ten serial nie reprezentuje sobą nic szczególnego. Miał być thriller, a
ja tu widzę kolejne "Bones" czy "Castla". Do tego pozbawione jakiejś zagadki (np. kto jest zabójcą?) bo wszystko jest
prostacko pokazane i wytłumaczone jeszcze na długo przed końcem odcinka. Serial zdaje się nigdzie nie zmierzać i jest
przez to mdły.

Czy jeśli takie mam odczucia po 4 odcinkach to mam w ogóle po co oglądać dalej?

ocenił(a) serial na 9

Pierwsze odcinki to jak już zapewne zobaczyłeś sprawa Hobsa i jego córki, oraz kilka niepowiązanych zbrodni. W następnych odcinkach będzie dużo więcej Hannibala, a główne śledztwo się rozwinie. Ostatnie 2 odcinki to właśnie kulminacja całego sezonu.

użytkownik usunięty
SignoreMichavelli

Dziękuję za odpowiedź :)

ocenił(a) serial na 5

Ja dałam szansę całemu sezonowi ale nie wciągnął mnie. Niby makabrycznie, sam Hannibal całkiem ciekawy ale dla mnie bez ładu i składu. Kojarzy mi się z PIŁĄ, postawili na dużo krwi, masakry a fabuła i inne sprawy zeszły dalej. Oglądałam go ok 2 miesiące temu i już niewiele pamiętam, jakoś w ogóle główny bohater jak i reszta nie przypadli mi do gustu tzn dla mnei bezpłciowe postacie, poza Hannibalem nie pamiętam nikogo. Są seriale gdzie nie wyobrażam sobie innych aktorów, każdy jest na swoim miejscu, gdzieś tam czuję jakąś więź a tu nikogo nawet nie pamiętam. Serial wydawał mi się mieć potencjał i jakąś moc ale jest to w moim rankingu jeden z nijakich seriali i po pierwszym sezonie odpadam.

Not really. Meczylem kilka miesiecy ten sezon, ale nie jestem pewien czy warto bylo. Generalnie to ciezki, psychologiczny serial, jesli spodziewasz sie wartkiej akcji to niestety nie bedzie jej. Anyway, mogil to zrobic lepiej. Duzy plus za ubior Hannibala oraz dania, ktore przyrzadza ;) Poza tym - glowny bohater (nie doktor) mega irytujacy.

tix666

Dobrze rozumiem że jest to jeden z tych seriali gdzie w każdym odcinku jest inny wątek i w tle tylko jeden przewodni ? Coś jak Mentalista, Castle itd?

Brat_Dextera

W sumie nie do konca... generalnei to jest jeden glebszy watek i watki mniejsze, ktore od niego odchodza, o ;)

ocenił(a) serial na 9
tix666

Tu sie zgodze, faktycznie dialogi sa na wysokim poziomie, bo w sumie polowa bohaterow to jakiegos rodzaju psycholodzy, a zeby zrozumiec ich przezycia trzeba troche wytezyc mozg i okazac nieco "empatii" ;]

ocenił(a) serial na 2

Odpusc sobie. szkoda czasu. przegadany serial i tyle. wrzuc na warsztat breaking bad a się nie zawiedziesz