PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87132
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Na razie obejrzałem cały pierwszy sezon, niedługo nadrobię drugi. W pierwszym sezonie nie wiem tylko jednej rzeczy. Otóż w 10 odcinku - Buffet Froid kobieta która zamordowała w pierwszych minutach - Georgia Madchen była chora. Wszystko zrozumiałem oprócz jednego. Najpierw zamordowała swoją najlepszą przyjaciółkę, ale dlaczego potem uparła się na Willa. Dlaczego go szukała i chciała właśnie jego zabić. Przecież nie przypadkowo znalazła się w klinice gdzie Will miał badania głowy. (wcześniej przed zdarzeniem w klinice Will wybiegł ze swojego domu i wykrzyczał jej że żyje i że to świat realny a nie życie pośmiertne - wg mnie to było urojenie Willa)Jaki był jej motyw ?

użytkownik usunięty
mario101

To nie było jego urojenie i właśnie dlatego go szukała... Bo nie do końca jestem pewna co ona chciała od Willa

ocenił(a) serial na 6
mario101

Żaden motyw! Wydaje mi się, że zainteresowała się tym, że "żyje", że ten ją "widział". Po prostu go śledziła, a miała wiele szans do zabójstwa: nie miała broni, dopiero potem Hannibal dał jej nóż, a i tak nie skrzywdziła Willa. Siedziała pod łóżkiem, mogła złapać go za nogę, zabić, pociąć, ale jednak nie miała broni. Chyba po prostu liczyła na akceptację, jakkolwiek absurdalnie to nie brzmi.