Zastanawiam się dlaczego Hannibal wydaje się mieć uczucia względem Willa i Abigail. Skąd się
to bierze?Po co oni są mu potrzebni? Czy jemu faktycznie na nich zależy? To nie zgadzałoby się z
tym jak się opisuje psychopatów... Czy jest możliwe, że Hannibal dba o Abigail ze względu na
swoją martwą siostrę? A może tylko bawi się swoją przyszłą ofiarą? Gdzie w tym serialu jest
Hannibal psychopata?
Rzeczywiście wydaje się jakby Hannibal postrzegał Willa jako przyjaciela, chodziarz z drugiej strony scena z ostatniego odcinka, gdy Hannibal pyta Willa czy ma dzwonić po adwokata, wygląda jakby dawał mu wybór pomiędzy życiem a śmiercią. Odnośnie Abi to wydaje mi się że od początku wiedział że pomagała ojcu więc wygląda to tak jakby szkolił ją na protegowaną.
Hannibal nie był psychopatą, nie wiem czy było dokładnie okreslone kim/czym on tak naprawdę jest
W poprzednim odcinku - tym o makabrycznej wiolonczeli - wysłał Willa do mordercy, wiedząc, że tamten będzie chciał Go zabić :)
Will przeżył tylko dlatego, że miał majaki i wyszedł na ulicę, a potem to już było jego szczęście :)
Hannibal wie, że pewnego dnia Will odkryje jego sekret, tak jak to było z Abigail, tak myślę, bo książki na razie jeszcze nie czytałem :)
Pozdrawiam!
Podczas sesji u psychologa mówił, ze traktuje Willa jako przyjaciela ze względu na to, że Will potrafi myśleć tak jak on ( chodziło mu o to, że Will potrafi się wczuć w rolę psychopaty i odgadnąć jego myśli), co do Abigail to może myśli, że w związku z tym, iż jest ona córką psychopaty to w przyszłości rozwiną się w niej te same skłonności i tak jak pisze Kayser szkoli ją na swoją następczynie!