PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Sama postać Hannibala jest naprawdę bardzo dobra w serialu (Mads Mikkelsen daje czadu) ale Will Graham to porażka. Popłakany, wiecznie roztrzęsiony że ta gra aktorska wydaje się być mocno sztuczna. Akcja jakoś dzieje się szybko bez budowania napięcia. Spodziewałam się dobrego mrocznego serialu który buduje stopniowo napięcie a serial wygląda tak: Will płacze bo ma koszmary, zabijają jakiś ludzi kopią ich w ziemi , za chwilę odnajdują sprawcę i Will znowu płacze. Wszystko szybko, sztampowo i niezbyt wysublimowanie.

Myślałam że to ciężki wbijający w fotel serial a tymczasem mam wrażenie, że to serial udający mroczny niskim nakładem gry aktorskiej który mogliby puszczać w południe na kanałach rodzinnych. Obejrzę bo już zaczęłam ale to nie ta liga co "True Detective" czy "Breaking bad" brakuje atmosfery. Tylko Mads Mikkelsen tu pasuje i buduje dobrą kreację.

ocenił(a) serial na 10
espantosa

Musisz przeczekać, 1 sezon jest taki brzydki, nierówny, potem drugi oojojojo....

ocenił(a) serial na 8
jocisko

Pomimo że jak na razie mam średnią opinię o serialu to obejrzę do końca 1 sezon a skoro 2 jest lepszy to i 2. Oglądnąć nic nie zaszkodzi :)

espantosa

Jestem zdania, że ten serial rozkręca się dopiero pod koniec 1 sezonu i rzeczywiście początek może wydawać się mdły. Gra aktorska powiedzmy przeciętna (wiadomo oprócz Henia i rudej od Moldera :D) i to się nie zmieni w drugim sezonie. Ale patrząc na Willa nie jako policjanta tylko chorego psychicznie gościa to jakoś ujdzie. No i pieczone nerki, płucka i nawet uszka mmmm.

użytkownik usunięty
jocisko

Właśnie skończyłem 1x06 i uważam że serial jest kapitalny, tylko na początku lekko mnie irytował Will, ale już się przyzwyczaiłem i chłonę odcinki całkowicie. Realizacja scen zbrodni jest tutaj chyba najlepsza jaką widziałem w TV czy filmie, Lectera dialogi są napisane po mistrzowsku.

A mówicie że później jest lepiej : D

O, to przed Tobą dwa najlepsze odcinki sezonu według mnie.

ocenił(a) serial na 10
espantosa

Warto obejrzeć cały sezon do końca bo sie rozkreca, no a później drugi :) Jak dla mnie True Detective porywający nie jest i zdecydowanie bardziej polecam Hannibala, ale nie wszyscy lubia takie klimaty. A jeśli lubisz Mad'sa to warto obejrzeć ten serial dla jego gry aktorskiej, bo jest genialny :)

ocenił(a) serial na 8
agatka260492

Generalnie obejrzę serial bo po cichu liczę że okaże się fajny :) A wasze wypowiedzi zachęciły mnie do dalszego oglądania :)

ocenił(a) serial na 8
espantosa

z każdym odcinkiem serial staje się coraz lepszy i trzymający w napięciu a 2 sezon jest naprawdę genialny więc powodzenia w oglądaniu ;)