Można nie lubić Łowcy, Czerwonego Smoka czy Po drugiej stronie maski, ale mimo wszystko są to oficjalne losy Lectera przed Milczeniem Owiec oparte na książkach o tym bohaterze. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych zgrzytów.
No i ciekaw jestem który serial o seryjnym mordercy będzie ciekawszy. Pewnie Hannibal, bo Dexter to ostatnio równia pochyła. A może Bates Motel?
Nie sądzę, aby trzymali się chronologii. To zupełnie nowa ekranizacja, bodajże 4 sezon ma być oparty na "Czerwonym smoku".
A bo ja patrzę w powiadmienia raz na pół roku jak mi się przypomni ;) No... może częściej.
Po prostu po zwiastunie czuje najzwyklejszy serial policyjny w którym gliny będą biegać do Lectera w każdym odcinku.
Odświeżyłem sobie ostatnio wszystkie pięć filmów i w "Czerwonym smoku" jest jasno pokazane, że Will i Hannibal dobrze się znają i współpracują, więc powinno byś spoko. Fajnie, że chcą się zająć tym okresem, bo między "Hannibal Rising", a "Czerwonym Smokiem'" jest spora luka czasowa, która chociaż trochę wypełnią. Oby tylko na siłę nie starali się wcisnąć gdzieś Starling.