PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Mam takie pytanie

ocenił(a) serial na 10

Hannibal powiedzał że jego rodzice zmarli jak był młody nie? To ja mam pytanie czy Hannibal ich zabił?

Replikant1

w serialu powiedział ze wychował go wujek . W filmie tez stracił rodziców jak był mały ale miał siostrę która zjedli chyba naziści ale mogę nie trzymać sie faktów nie pamiętam filmów dawno oglądałam. Co do pytania w serialu nie ma nic póki co na temat ze on zabił swoich rodziców podejrzewam ze tego nie zrobił i z tego co czytam to wujek ma pojawić się w serialu może wtedy poznamy więcej szczegółów z jego przeszłości.

ocenił(a) serial na 8
Replikant1

Uwaga, poniżej pełno spojlerów z książki!

Oto historia Hannibala według kanonu: jak był mały mieszkał na Litwie w dużej posiadłości, jego ojciec był arystokratą, miał tytuł hrabiego. Kiedy wybuchła wojna, musieli opuścić zamek i ukrywali się całą rodziną wraz ze służbą w domku w lesie. Niestety zestrzelony samolot spadając zabił matkę, ojca, służbę, którzy wyszli na zewnątrz domku na żądanie żołnierzy. Mały Hannibal został sam z młodszą siostrą Miszą i opiekował się nią. Z czasem domkiem zainteresowali się Litwini, którzy byli szmalcownikami, współpracującymi z nazistami. Oni ogólnie kradli różne cenne rzeczy i majątki bogatych. Nadeszła sroga zimą i nie było co jeść. Szmalcownicy zdecydowali, że pożywią się małą Miszą. Hannibal nie zdołał jej ochronić przed nimi. Przeżył traumę z tym związaną. Jako nastolatek był zamknięty w sobie, nie mówił, był sierotą i mieszkał w swoim starym zamku zamienionym przez komunistów w sierociniec. Po jakimś czasie zainteresował się nim wujek, brat jego ojca, który mieszkał w Paryżu. Przyjechał po niego, by go ze sobą zabrać na wychowanie.

Tak to się wszystko zaczęło. Ale to nie wszystko - reszta w książce, mam nadzieję, że zachęciłam. ;)