Hannibal powiedzał że jego rodzice zmarli jak był młody nie? To ja mam pytanie czy Hannibal ich zabił?
w serialu powiedział ze wychował go wujek . W filmie tez stracił rodziców jak był mały ale miał siostrę która zjedli chyba naziści ale mogę nie trzymać sie faktów nie pamiętam filmów dawno oglądałam. Co do pytania w serialu nie ma nic póki co na temat ze on zabił swoich rodziców podejrzewam ze tego nie zrobił i z tego co czytam to wujek ma pojawić się w serialu może wtedy poznamy więcej szczegółów z jego przeszłości.
Uwaga, poniżej pełno spojlerów z książki!
Oto historia Hannibala według kanonu: jak był mały mieszkał na Litwie w dużej posiadłości, jego ojciec był arystokratą, miał tytuł hrabiego. Kiedy wybuchła wojna, musieli opuścić zamek i ukrywali się całą rodziną wraz ze służbą w domku w lesie. Niestety zestrzelony samolot spadając zabił matkę, ojca, służbę, którzy wyszli na zewnątrz domku na żądanie żołnierzy. Mały Hannibal został sam z młodszą siostrą Miszą i opiekował się nią. Z czasem domkiem zainteresowali się Litwini, którzy byli szmalcownikami, współpracującymi z nazistami. Oni ogólnie kradli różne cenne rzeczy i majątki bogatych. Nadeszła sroga zimą i nie było co jeść. Szmalcownicy zdecydowali, że pożywią się małą Miszą. Hannibal nie zdołał jej ochronić przed nimi. Przeżył traumę z tym związaną. Jako nastolatek był zamknięty w sobie, nie mówił, był sierotą i mieszkał w swoim starym zamku zamienionym przez komunistów w sierociniec. Po jakimś czasie zainteresował się nim wujek, brat jego ojca, który mieszkał w Paryżu. Przyjechał po niego, by go ze sobą zabrać na wychowanie.
Tak to się wszystko zaczęło. Ale to nie wszystko - reszta w książce, mam nadzieję, że zachęciłam. ;)