PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Cześć mam takie pytanie, czy ma ktoś jakieś informacje, lub może mnie ukierunkować gdzie powinienem szukać czegokolwiek na temat, pięknego zwierzęcia żyjącego w akwarium pod podłogą pokoju Masona Vergera? Chodzi mi konkretnie chociażby o tę scenę, kiedy widzimy go już po "spotkaniu" z doktorem Lecterem.

ocenił(a) serial na 10
bartek_owca

W znaczeniu jaki to gatunek?

ocenił(a) serial na 10
jocisko

Wiem tylko tyle, że to murena, ale czy jest to jakiś rzadki gatunek? A może to Murena ludojad? Ogólnie z tego co wiem, to Mureny z natury bywają groźne, ale jestem pewien, że gatunek wybrany do filmu musi mieć jakiś związek z osobowością Vergera, dlatego chciałbym co nieco o nim poczytać.

ocenił(a) serial na 7
bartek_owca

Oczywiście tak groźnym stworzeniem jak murena, nie posługiwano by się na planie serialowym, ponadto jako miłośnik przyrody, a zwłaszcza polskiej fauny i flory, stwierdzam że stworzenie, które widzimy w serialu to padalec pospolity, oczywiście przy którym zastosowano wszelkie magiczne techniki kina.

ocenił(a) serial na 10
bartek_owca

Myślę, że gatunek jest pierwszy lepszy i nie każda murena jest agresywna. Owszem przejawiają silny terytorializm, ale są gatunki wyjątkowo spokojne.