zna ktos tytuł utworu (opery) który leci, gdy Hannibal rozmawia z Willem i pyta się czy ma zadzwonić
po swojego adwokata?
Jest to suita na wiolonczelę nr.2 Bacha o tytule "Sarabande". Polecam oglądać z angielskimi napisami. Tam za każdym razem jak leci jakiś utwór muzyczny podawany jest tytuł.
Na jaką wiolonczelę? Milenasy pyta się o kobiecą arię. Też chciałabym wiedzieć ale nie mogę znaleśc
Ja sam nie za bardzo orientuję się w tych tematach. Tutaj wrzucam dokładnie to co było w napisach: "Cello Suite No.2: "Sarabande" by Bach". Tyle, ja sam Ci raczej więcej nie pomogę.
Ale przecież ja i autor wątku pytamy o kobiecą arię solową odtwarzaną podczas rozmowy Willa z Hannibalem w gabinecie doktora w 9 odcinku.
Ty podajesz nam utwór na cello - odpal sobie w YT i nie mieszaj.
Mówimy o 9 odcinku, o scenie w okolicach 34 minuty gdzie Will wchodzi do gabinetu Hannibala i mówi że wie o Abigail Hobbs, tak? Gdy zaczęła się ta scena wyświetlił się napis "Cello Suite No.2: "Sarabande" by Bach playing". I tyle. Nie mieszam. Jak już, to jest to wina autora napisów angielskich, nie moja.
To nie opera, to sekwencja (średniowieczny gatunek muzyczny) "O Euchari" Hildegardy z Bingen :)
dzięki nikanike za odpowiedz i milaosz ta suita na wioleczele też piękna, więc dzieki za podanie tytułu!
Milenasy, tutaj masz zestawienie chronologiczne wszystkich klasycznych utworów z Hannibala, podobno aktualizowane co tydzień
http://rickonstark.tumblr.com/post/51385985471