PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Czy wiadomo coś na temat tego, ile sezonów serialu przewidziano? Nie trafiłam na żadne informacje na ten temat, nie chciałabym też podczas poszukiwań trafić na jakieś spoilery ;) Może ktoś posiada taką informację i się nią ze mną podzieli? :)

baddy

Z tego co wiem to sezonów ma być kilka (pięć?) przynajmniej z tego co pamiętam. Kiedyś ludzie tu pisali, że pierwsze 2 sezony mają być "wymyślone" przez twórców a pozostałe na podstawie książek. Tylko nie wiem czy to były plotki czy fakty ale na bank była mowa o kilku sezonach. Swoją drogą ciekawe bo akcja idzie dość szybko ale może Hannibal nie skonsumuje wszystkich bohaterów.

ocenił(a) serial na 10
baddy

3 sezon proces Hannibala, 4 sezon Czerwony smok, piąty - who knows? Nie wiadomo czy dotrwają.

jocisko

Piąty sezon - Milczenie owiec, szósty - Hannibal i siódmy kończący całą historię. Pytanie czy faktycznie dotrwają.

ocenił(a) serial na 10
jocisko

@jocisko: Skąd wzięłaś ten pomysł o procesie Hannibala? Fuller na 3 sezon zaplanował sobie Hannibala jako zbiega, raczej ciężko o proces w takiej sytuacji.

ocenił(a) serial na 10
Divine

Spoilery 100 lat temu to mówiły.

ocenił(a) serial na 10
jocisko

Ah, to nic dziwnego, że nie wiem, bo mnie jeszcze wtedy na świecie nie było.

ocenił(a) serial na 10
Divine

Może też to moje fantazje o Hannibalu, który mówi o tym jak zabijał swoje ofiary na sali sądowej, a wszyscy zamierają słysząc jego opowieść.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 7
baddy

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Nie wiedzieć czemu ubzdurałam sobie, że serial skończy się mniej więcej w tym miejscu, w którym zaczyna się film "Czerwony Smok" ;) Plany śmiałe, jestem ciekawa, czy wejdą w życie, no i czy serial utrzyma przy tym poziom...

ocenił(a) serial na 10
baddy

Co do przyszłych sezonów na razie jeszcze nie wiadomo czy będzie agentka Starling. Fuller zmaga się z prawami autorskimi do tej postaci. Ale nawet, jeśli nie uda mu się uzyskać praw autorskich do konkretnie tej postaci, na pewno coś wykombinuje aby stworzyć podobną. Tak jak w pierwszym sezonie stworzył postaci Franklyna Froideveaux i Tobiasa Budge'a, lekko nawiązujące do Benjamina Raspaila i Jame Gumb'a.
Może do 2016 uda mu się wywalczyć prawa autorskie do Clarice, hah :D Bo zdaje się, że wtedy będą filmować 5 sezon.