Czy wiadomo coś na temat tego, ile sezonów serialu przewidziano? Nie trafiłam na żadne informacje na ten temat, nie chciałabym też podczas poszukiwań trafić na jakieś spoilery ;) Może ktoś posiada taką informację i się nią ze mną podzieli? :)
Z tego co wiem to sezonów ma być kilka (pięć?) przynajmniej z tego co pamiętam. Kiedyś ludzie tu pisali, że pierwsze 2 sezony mają być "wymyślone" przez twórców a pozostałe na podstawie książek. Tylko nie wiem czy to były plotki czy fakty ale na bank była mowa o kilku sezonach. Swoją drogą ciekawe bo akcja idzie dość szybko ale może Hannibal nie skonsumuje wszystkich bohaterów.
3 sezon proces Hannibala, 4 sezon Czerwony smok, piąty - who knows? Nie wiadomo czy dotrwają.
Piąty sezon - Milczenie owiec, szósty - Hannibal i siódmy kończący całą historię. Pytanie czy faktycznie dotrwają.
@jocisko: Skąd wzięłaś ten pomysł o procesie Hannibala? Fuller na 3 sezon zaplanował sobie Hannibala jako zbiega, raczej ciężko o proces w takiej sytuacji.
Może też to moje fantazje o Hannibalu, który mówi o tym jak zabijał swoje ofiary na sali sądowej, a wszyscy zamierają słysząc jego opowieść.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Nie wiedzieć czemu ubzdurałam sobie, że serial skończy się mniej więcej w tym miejscu, w którym zaczyna się film "Czerwony Smok" ;) Plany śmiałe, jestem ciekawa, czy wejdą w życie, no i czy serial utrzyma przy tym poziom...
Co do przyszłych sezonów na razie jeszcze nie wiadomo czy będzie agentka Starling. Fuller zmaga się z prawami autorskimi do tej postaci. Ale nawet, jeśli nie uda mu się uzyskać praw autorskich do konkretnie tej postaci, na pewno coś wykombinuje aby stworzyć podobną. Tak jak w pierwszym sezonie stworzył postaci Franklyna Froideveaux i Tobiasa Budge'a, lekko nawiązujące do Benjamina Raspaila i Jame Gumb'a.
Może do 2016 uda mu się wywalczyć prawa autorskie do Clarice, hah :D Bo zdaje się, że wtedy będą filmować 5 sezon.