czy Will też był taki szurnięty jak w serialu? W filmie był przecież całkowicie normalny - dalej genialny,
ale nie aspołeczny. Mam wrażenie, że ten Will to jego tania podróba.
Był walnięty nie wiele mniej niż Hannibal. Wylądował nawet w psychiatryku. Chciałbym napisać, że Will w przeciwieństwie do Hannibala starał się kontrolować swój obłęd, ale to za banalne stwierdzenie na skomplikowane psychiki obu panów.
W książce Czerwony smok Will jest zwykłym człowiekiem z pewnym instynktem i wyobraźnia ale nie taki dziwny jak w serialu. Wylądował w psychiatryku bo zabił Hobbsa i cieżko mu było sobie z tym poradzić ale dał radę sie ogarnąć. W książce ma żonę i pasierba i ma poczucie humoru, to zupełnie inny człowiek. Owszem ma koszmary i lubi wypić przez to ale jest "normalniejszy"
No właśnie nie mogę oglądać serialu, bo ten Will jest taki powalony, a te jego wizje tak męczące, że odpuściłam sobie. Wezmę się raczej za książkę. To pozwolę sobie za to na jeszcze jedno pytanie: czy wiesz może (albo ktoś inny) jak się skończyły losy Willa - w końcu Hannibal zwiał z więzienia. Szukał zemsty?
Tym nie można się tak sugerować (wizjami). Mnie też to denerwowało ale w II sezonie jest ich znacznie mniej (o jakieś 70%) a do tego II sezon jest lepszy więc warto przemęczyć I. Chyba, że widziałaś oba sezony to inna sprawa. Ale jak nie to warto zaczekać do II tam Will jest prawie normalny i tych loczków daremnych już nie ma.
Dopiero kończę Czerwonego Smika wiec nie wiem. Ja to zawsze najpierw oglądam a później czytam żeby się nie denerwować :) zrobiłam błąd z Grą o Tron i nie oglądam serialu bo jest do bani bo przeczytaniu tomów :) Polecam książkę bardzo łatwa w czytaniu, nie ma zbędnych opisów, przedłużających się dialogów. Will jest spoko, dokładny itd ale to nie jest tak że wchodzi do pokoju, rozgląda się i po minucie wie co i jak :) analiza to jego broń :) polecam