PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 88 tys. ocen
7,9 10 1 87505
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Z fajnego serialu w pierwszym sezonie zrobił się wielki burdel. Absurdalne wątki, wydziwianie na siłę. Delikatny Will nagle rozczłonkowuje zabitego przez siebie faceta a potem go konsumuje z Hannibalem którego niedawno próbował zabić. Proponuje żeby Hannibal wziął z Willem ślub a na ucztę weselną podano drużynę futbolową w panierce. Po weselu Jack dostaje rozwolnienia i wściekły na Hannibala daje mięso z uczty na badanie do Sanepidu. Wówczas okazuje się że to mięso ludzkie i tak dochodzimy do sceny walki Jacka z Hannibalem w kuchni. Wtedy będzie dopiero przewrotnie.

Beny1234

Serial ewidentnie nie dla każdego. Jednym się spodoba, drugim wręcz przeciwnie. Jedni zaakceptują konwencję, drudzy będą jęczeć, stękać i krytykować dosłownie wszystko (chyba prościej nie oglądać i oszczędzić sobie męczarni, co?).

ocenił(a) serial na 8
WendingoLover

Ale zauważyłeś, że on pisał tylko a drugim sezonie a nie o obu ?

maraf

Z logicznego punktu widzenia sezon drugi to wciąż ten sam serial. A napisałem o konwencji, czy to aby nie odnosi się do całości W TYM i do drugiego sezonu?

ocenił(a) serial na 2
Beny1234

Jeszcze tylko trzy odcinki i wreszcie koniec - i piszę to jako osoba, która nie mogła doczekać się S02!

No cóż, tak to jest, jak scenarzyści i producent konsekwentną wizję zastępują tworzeniem niedoróbek pod nastoletnią publikę z tumblra i FB.

kelas_aina

Czy jeśli ktoś pozytywnie ocenia sezon drugi/serial cały to jest z góry skazany na przynależność do smutnej grupy z tumblra i FB?

ocenił(a) serial na 10
WendingoLover

A jak ktoś nie ocenia pozytywnie, a mimo to ogląda mając z tego jeszcze przyjemność?

ocenił(a) serial na 7
Beny1234

Przewiduję, że twoje lamenty i żale zdezaktualizują się w następnych odcinkach gdy wyjdzie na jaw cała gra prowadzona przez Willa. Poza tym wyraźnie widać przemianę Willa, jednak nadal jest różnica między zabiciem w samoobronie i zbezczeszczeniem zwłok a umyślnym, zaplanowanym morderstwem.

ocenił(a) serial na 6
Jinno

Ja wiem że to gra ale to gra z której Will nie dał by rady prowadzić. A na pewno nie Will jakiego poznaliśmy w pierwszej serii który miał skrupuły po zabiciu Hobbsa chociaż ratował życie niewinnej dziewczyny. To gra psychopaty bo nikt inny nie dał by rady zrobić czegoś takiego z ciałem ludzkim, nie dał by rady zjeść ludzkiego mięsa i ta brutalność wobec Freddy...

użytkownik usunięty
Beny1234

bo uznal, ze w celu pokonania psychopaty musi sie w niego konkretnie wczuc (nie potrafil rozgryzc rozpruwacza) co oznacza stanie sie jednym z nich. mnie bardziej zastanawia ta ciaza margot.

Jinno

*uwaga spoiler*

wejdźcie sobie na spoilertv co uk, jeśli ciekawość zżera Was tak jak mnie, i przypatrzcie się najnowszej instalacji z Ko No Mono.

what do you believe?