PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Oglądając w zeszłym roku pierwszy sezon miałem nadzieję, że serial będzie wstępem do wydarzeń z filmowej trylogii. Im bliżej było końca, tym bardziej w to wątpiłem. Teraz teoretycznie fabuły obu (filmu a serialu) już się rozeszły, ale wciąż wszystko jest możliwe.

Stąd moje pytanie: wie ktoś jaki jest zamiar producentów? Nic w necie nie mogę znaleźć na ten temat. Planują ostatecznie połączyć treść jednego i drugiego w jedną fabułę, np. przez ostatni odcinek serialu?

smut_ny

Filmowa trylogia rozpoczyna się w latach 80-tych, natomiast Hannibal serial dzieje się w dzisiejszych czasach, więc raczej nie.

hr_dooku

Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego uwspółcześnienia fabuły, ale - nie oszukujmy się - kino nie takie rzeczy widziało, zatem nie wiem czy jest to jakiś argument, aby nie połączyć jednego z drugim.

Chodzi mi tylko o to, że byłoby czymś rozsądnym zrobić z tego jedno universum.

smut_ny

To jakby jedna historia osadzona po prostu w innym czasie. Ale też niektórym postaciom zmieniono płeć (Freddie Lounds), więc... whatever.

smut_ny

Twórca ma w planach 7 sezonów. Czwarty sezon ma się skupiać na książce "Czerwony Smok", piąty na "Milczeniu Owiec", szósty pewnie będzie opowiadał o życiu Hannibala na wolności, a siódmy zakończy całą historię. Wydarzenia ogólnie będą łączyć się z książkami, ale niektóre elementy różnią się, jak chociażby wspomniane już zmiany płci niektórych bohaterów (Lounds, Bloom), zmiana koloru skóry (Crawford) czy umiejscowienie akcji w czasach współczesnych. Według mnie zabieg ten ma uatrakcyjnić serial. Kiedyś oglądałem wywiad z Fullerem, który powiedział, że zdecydowali się w roli męskiej obsadzić kobietę (Lounds, Bloom), ponieważ serial byłby skupiskiem męskich ról, a on osobiście lubi pisać role dla kobiet.

maciowski

No i właśnie to chciałem wiedzieć. Dzięki wielkie, Kolego!