Witam, proszę kogoś o zaspoilerowanie mi końca 3 sezonu. Dla mnie serial stał się strasznie głupi i niestrawny w 3 sezonie, dałem sobie spokój. Jednak chciałbym przeczytać w 4-5 zdaniach co mniej więcej się wydarzyło po ósmym odcinku (śmierć tego właściciela rzeźni i poddanie się Hannibala), bo choć serialu oglądać się nie da, to jednak ciekaw jestem jak absurdalne mogą być dalsze losy i zakończenie. Z góry dzięki.
Dzis, a ja Ci tyle pisałam, a już białaczka się znowu psuje!
- w skrócie - Alana ma dziecko ze spermy Masona, z Margot bierze z ślub
- pojawia się nowy zabójca Red Dragon
- Chilton udziela wywiadu, który obraża RD i ten z zemsty odgryza mu wargi i pali żywcem. Chilly żyje, ale wygląda na przypieczonego. Pomysł wywiadu należał do Jacka i spółki. Mieli pilnować Chiltona, ale wyszło jak wyszło.
- RD wysyła wargi Chiltona Hannibalowi i ten jedną zjada na żywca i bez przypraw, jak sushi xD
- Will ma rodzinę, pasierba i żonę, której RD chce zrobić kuku, ale mu się nie udaje
- Alana zamiast Chiltona pilnuje Hanki w szpitalu, który ma tak odpicowaną celę, że mu zazdroszczę
- Hanuś źle się zachowuje w więzieniu, rozmawia przez fona z RD i mówi mu brzydkie rzeczy, np takie, że ten ma zabić rodzinę Willa i w związku z tym Alana zabiera mu kibel, książki i materac
- Jack i reszta wpada na genialny pomysł i chce wypuścić Lectera, upozorować jego ucieczkę, aby dorwać RD (RD będzie na niego polował, bo mu było przykro, że ten zdradził FBI, iż on dzwoni do niego się wypłakać)
- RD rozwala "konwój" FBI jednym pistoletem w środku pola
- pole to nie jest dobre miejsce na zabójstwo, za mało klimatyczne, więc WIll i Hanka jadą do pięknej chatki nad morzem, nad oceanem, nad wysokim klifem, romantico pierwsza klasa
- Hanka przebiera szpitalne wdzianko i ubiera ładny sweter, ogólnie ma krótkie włosy i jest tak przystojny, że gatki spadają same
- Hanuś chce otworzyć wino ze swoją dziewczyną czyli Willem, ale RD przerywa strzelając do Hanki i do butelki z winem
- RD chce zabić Hankęi to nagrać
- Will niby chce mu pozwolić, ale jednak nie - wywiązuje się walka:
*Will ma zaorany policzek przez nóż
*Hanuś wali siekierą w pana RD, Will wali nożem
* Hanuś odgryza panu RD gardło i krew się leje
* Will tnie pana RD nożem
* Will dostaje nożem parę kuku
*Hanuś dostaje po mordzie, ale i tak jest piękny
- po tym zabójstwie RD panowie stoją, we krwi, Hanuś podaje Willowi ręce ten umęczony walką opiera głowę na jego ramieniu
- pełnia jest, piękne chmury są
- Hanuś mówi, ze od zawsze chciał dla Willa takiej zabawy w kill
- Will stwierdza, że to piękne
- Will lekko zatacza się (celowo) i obydwoje spadają z klifu w morską, nieprzeniknioną toń, razem w objęciach :)
- w scenie po napisach Bedelia siedzi przy stole i zabiera się do konsumpcji własnej nogi.
To jest tak giętte że aż mnie zachęciłeś do obejrzenia.
A Bedelii to tak już odwaliło że sama sobie przygotowała tę nogę, czy Hanibal po spadnięciu z klifu klasycznie otrzepał się i poszedł, a na drugi dzien przygotował udko?
Reszta jest tak chora że naprawdę aż obejrzę, przebija to wszystkie durnoty ze wszystkich seriali razem wzięte.