PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87294
6,8 25 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Czy tylko ja zauważyłem, że Abigail ma niebieskie oczy, a wszystkie ofiary Hobbsa miały brązowe?
Chyba zabrakło w budżecie pieniędzy na soczewki kontaktowe...

A może jest to celowy zabieg? Jak myślicie?

ocenił(a) serial na 2
vLeK

No właśnie na fanpage Hannibala na FB już ludzie to wałkują. Sama się zastanawiam, ponieważ Abigail ma morskie oczy - i w Potage często pokazywane w zbliżeniach - a Will podczas wykładu FBI wyraźnie mówi " (...) the same eye colour (...) as his daughter" i co więcej, w tym momencie kamera pokazuje fotografie ofiar i wszystkie dziewczyny mają orzechowe oczy. A propos Abigail i jej roli w morderstwach taty: dlaczego Hannibal mówi do niej pod koniec "NO MORE CLIMBING" - tu nie tylko chodzi o to, że wlazła pod drabinie do jego biblioteki... I scena na samym początku, gdy Abigail będąca w śpiączce śni o polowaniu z ojcem. Jest pokazana jej ręka, która gładzi sierść zabitej sarny a potem ta sama (jej własna) dłoń głaszcze włosy ofiary morderstwa...

Chciałam jeszcze dodać, że choć z uwagi na dość dobrą znajomość Harrisa i ekranizacji jestem tolerancyjna wobec obrzydliwości, to tym razem poduszka wypchana ludzkimi włosami wywołała u mnie mdłości...

ocenił(a) serial na 8
kelas_aina

"No more climbing" - chodziło o to, że chyba tak wyszła za szpitala (przez jakieś ogrodzenie czy coś), jakie inne znaczenie w tym dostrzegasz? Motyw z włosami (i w ogóle użytecznościowe uprzedmiotowienie człowieka) taki holocaustowy wręcz. Ale panika na twarzy dziewczyny po poczynieniu odkrycia taka jakby autentyczna? Odbieram sprzeczne sygnały od Abigail (ten tekst z udawaniem sceny skierowany pod adresem Lectera taki np. bardzo złowieszczy). Pokręcona postać, na razie więcej przemawia na jej niekorzyść - brata ofiary zabiła bez powodu. Cóż, Panowie dobro i zło powalczą sobie o jej duszyczkę, zobaczymy czy zostanie namaszczona na pomagierkę Hannibala.

ocenił(a) serial na 2
creep_

Ofiara z chorą wątrobą została podrzucona rodzicom do pokoju na piętrze- czyli Hobbs musiał jakoś po drzewie/ścianie ją wciągać tam - BYĆ MOŻE nie sam? Cholera wie.
Co do paniki Abigail: są dwie opcje, albo przeraża ją odkrywana prawda o tacie, albo przerażają ją jej własne wspomnienia, które powoli docierają do niej przez mgłę traumy - w sensie, że jej umysł powoli przypomina jej co tak naprawdę się stało.

ocenił(a) serial na 7
vLeK

Odcinek bardzo dobry czekam na kolejny podobno ma być przesunięty odcinek 4 .

FanHouse

Tylko w USA. U nas nie.

ocenił(a) serial na 2
vLeK

A propos Abigail: w wyciętym w USA odcinku 4 będą fajne rzeczy: " Against Alana’s (Caroline Dhavernas) recommendation, Hannibal (Mads Mikkelson) checks Abigail (Kacey Rohl) out of the hospital for some frightening psychiatric practices that ultimately align her loyalty with him. "

Ciekawa jestem, jakieś to przerażające praktyki wymyślił nasz doktorek :)