PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87207
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Lubie Madsa Mikkelsena ale nie ma szans, żeby wycisnął 1% z tego co Hopkins stworzył. Tyle w tym temacie - szykuje się szajs zrobiony w celach marketingowych oraz wzrostu oglądalności stacji CNBC

ocenił(a) serial na 7
osabzz

A Hannibal z Hopkinsem to nie była produkcja komercyjna? Bo zakładam że o to ci chodziło.

Jinno

Oczywiście, że nie - "Milczenie owiec" było tak niekomercyjne, że producenci dopłacali każdemu widzowi do biletu kinowego :)

osabzz

Ja bym nie był tak dosadnie krytyczny. Wiadomo, że Hopkins jest wielkim aktorem, a kreacja Lectera, to majstersztyk. Jednak Mikkelsen to również bardzo dobry , który potrafi stworzyć bardzo charyzmatyczną kreacje. Ponadto po książkach o Harris'a jest w czym wybierać jeśli chodzi o budowianie tej postaci. Także dobry aktor, który odegra postać, tak jak została ona przedstawiona w książkach powinien usatysfakcjonować widzów

osabzz

Pożyjemy zobaczymy :)

ocenił(a) serial na 8
osabzz

Lubić, a doceniać kunszt aktorski to dwie różne rzeczy. Moim zdaniem Mads Mikkelsen bez problemu sobie poradzi i nie będzie żadnej kompromitacji, o której jesteś tak święcie przekonany. Tyle w tym temacie.

elo84

pożyjemy - zobaczymy ;-) będzie pewnie podobnie jak z bondem - jedni twierdzą, żę Craig się nie nadaje a drudzy twierdzą odwrotnie, W przypadku hannibala ja należe do tych drugich.

ocenił(a) serial na 8
osabzz

Czekaj, czekaj coś tu jest nie zrozumiałe :P Skoro należysz do tych drugich("drudzy twierdzą odwrotnie"), czyli do tych,którzy twierdzą, że Craig się nadaje tzn, że według ciebie Mads nadaje się na Hannibala, tak?
Gubisz się w zeznaniach? :P

elo84

elo84 - nigdy nie napisałem, żę się nie nadaje ani tego, że należe do tych drugich. Czytaj ze zrozuimieniem :P

osabzz

mowa oczywiście o craigu a nie hannibalu ;-)

ocenił(a) serial na 8
osabzz

Sam sobie zaprzeczasz. :-]

elo84

Twoje zdrowie !

osabzz

napisałeś, napisałeś ;)

osabzz

nie było jeszcze ani jednego odcinka, więc nie wiadomo czy to będzie dno. Chodź poprzeczka jest zawieszona wysoko i po takim majstersztyku Hopkinsa nie łatwo będzie zadowolić widzów.

ocenił(a) serial na 6
osabzz

Bez przesady. Czyli nikt nie może już zagrać Hannibala bo Hopkins był świetny? I to, że coś jest robione z nastawieniem na zarobek, wzrost oglądalności nie oznacza, że jest to szajs. Chyba raczej wręcz przeciwnie. Jak będzie szajs to nici z oglądalności. Jeszcze nie było ani jednego odcinka, więc skąd wiesz, że to badziewie?

osabzz

Hopkins był rewelacyjny tylko w Milczeniu Owiec, jego kolejne wcielenia w Hannibala nie były już niczym nadzwyczajnym. Za to Mikkelsen pokazał, choćby w jabłkach Adama, że może poradzić sobie z odegraniem nie do końca normalnej postaci. Większego problemu upatrywałbym w scenariuszu - to, co Harris zaprezentował w Hannibal Rising było po prostu wymuszone, mało przemyślane i, co tu dużo mówić, słabe.

osabzz

Ja jestem za to pewna, że Mads poradzi sobie z tą rolą. Jest bardzo plastycznym aktorem. Do tej pory doskonale spisał się w wielu rolach - osoby z mniejszymi lub większymi zaburzeniami psychicznymi("Jabłka Adama", "Zieloni rzeźnicy"), niezbyt rozgarniętego rzezimieszka("Błyskające światła", "Pusher"), przeciętnego mężczyzny w średnim wieku("Otwarte serca"). Wydaje mi się, że ta opinia nie wywodzi się z obserwacji talentu Madsa, ale z utartego sloganu, że Nicholson to jedyny słuszny aktor..

kotkot

ja z samych trailerów stwierdzam, że Mads to właśnie jedyny słuszny aktor a myślę również, że taki aktor nie wziąłby tej roli gdyby po przeczytaniu scenariusza nie stwierdził, ze serial ten ma szanse na powodzenie

blablacz515

Dokładnie. Kiedy dowiedziałem się ,że to on ma zagrać Lectera byłem zachwycony. To najlepiej obsadzona rola od lat.

osabzz

e tam :) ja myślę, że to świetny wybór - odświeżenie postaci Lectera dobrze zrobi. Mikkelsen to świetny aktor, ALE zupełnie inny niż Hopkins (również świetny). nie mogę sie doczekac, w koncu mozemy byc pewni, ze bedzie to zupelnie cos innego niz "milczenie owiec" :) a co do "nietykalnych" postaci - wystarczy spojrzec na zachwyt Jokerem w "mrocznym rycerzu" i na role Jacka Nicholsona w "Batmanie". (dla mnie lepszy Nicholson, jego świr miał klase, ale to nie miejsce na tego typu wywody :))

osabzz

Priorytetem jest by w ogóle serial trzymał się kupy po trailerze można domniemać,że może doczekamy się drugiego Twin Peaks nawet...

osabzz

Śmiać mi się chce z takich ludków co to musza błysnąć i pokazać jacy to oni koneserzy gry aktorskiej sir Hopkinsa, co to wielkim Hannibalem był!

osabzz

no i jak tam po 1 odcinku ? miałem rację ?

osabzz

Sam powinieneś odpowiedzieć na to pytanie, bo to Twoja, niepodparta żadnymi faktami opinia przyczyniła się do tej dyskusji. Zmieniłeś zdanie, czy trzymasz się swojej wersji? Jeśli chodzi o mnie to absolutnie się nie zgadzam z Twoją opinią - Mikkelsen jest intrygujący. Najważniejsze, że nie sili się na powtórzenie roli Hopkinsa czy przebicie jej - widać, że ma swój pomysł na tę postać, a to bardzo dobrze. Chemia między nim a Dancym w roli Grahama we wspólnych scenach na plus również. Jednak moim zdaniem na największe uznanie zasługuje Dancy - jest pięknie pokręcony jako Graham, naprawdę dobrze pasuje do tej roli. Ogólnie pilot bardzo pozytywnie nastraja względem następnych odcinków, ja osobiście z chęcią będę śledził kolejne rozdziały tej historii.

osabzz

Dlaczego każdy porównuje nowego "Hannibala" do Hopkinsa? Mistrz jest mistrzem, no ale proszę was. To jakby skreślić nową erę Doctora Who czy oceniać nowego Star Treka na podstawie obsady. Ja nie mam za wiele do powiedzenia po pilotażowym odcinku, ale nie zgodzę się z tym, że serial to kupa i komercha robiona pod stację, bo nie jest.

osabzz

Mi Mads pasuje, tylko mógłby mieć fryzurę nawiązującą do Hannibala Hopkinsa i Coxa, zamiast tej tłustej grzywki. Chociażby to.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/00/Le_Chiffre_by_Mads_Mikkelsen.jpg

Arg

pierwszy odcinek - taki sobie :) sceny z przywoływaniem przeszlości i to jak morderca zabijał ofiary - widziałem w dexterze :) co do madsa - nie oceniam po 1 odcinku