Hannibal

2013 - 2015
7,9 88 tys. ocen
7,9 10 1 87797
7,0 19 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

jak w tytule, mam kilka pytań, może jestem głupi ale nie czaje pewnych faktów. dodam,że kończę
dopiero 1 sezon.
1.Jak ktoś taki jak Will,który ma wizje potrafi dopasować szczegóły lepiej niż ktokolwiek inny,
dałby sobą tak manipulować? przecież wiedział że za każdym razem gdy coś się psuło był z nim
Lecter a akcje jak Lecter mu się przyznał o tym, że razem z Abi ukrył ciało wszystko powinno
ujawnić. chyba że był ślepo w niego zapatrzony.
2. W którymś odcinku jak kolega Lectera (ten którego zabił nożyczkami) robił mu rezonans
magnetyczny i mu wyszło to zapalenie mózgu, to czemu jako agent FBI światowej klasy, któremu
zrobili tomografie, nie znaleźli tego zapalenia mózgu? nie mogli znaleźć przyczyny, trochę dziwne.
3. Akcja z zegarem skoro on powiedział tej pani Bloom czy jakoś, że Lecter kazał mu rysować te
zegary to ona nie zaczaiła, że Lecter też to wiedział tylko przed nim to zaczaił?
Właśni kończę ostatni odcinek pierwszego sezonu ale musiałem to napisać bo troszkę mnie to
dziwi i drażni. Może mi to ktoś wytłumaczy bo może ja za mało spostrzegawczy jestem.

wodzu666

1. Ja podtrzymuje swoje zdanie na temat Willa w pierwszym sezonie, według mnie jego postać była nierealistyczna, i mało przekonywująca, m. in. dlatego że jako "spec" nie zauważył tych wszystkich powiązań z Lecterem, olśniło go dopiero na finale sezonu o.O
2. Po tomografii wykryto zapalenie mózgu ale Lecter przekonał swojego kolegę doktora, aby tego nie ujawniał Willowi ponieważ mają niepowtarzalną okazję zbadać taki przypadek od strony zachowania czy coś takiego.
3. Sądzę że Alana stwierdziła że Hannibal tylko podejrzewał że Will może być chory i dlatego kazał narysować mu zegarek, później pokazał narysowany rzekomo przez Willa zegarek który wyglądał "normalnie" a Alanie chyba nawet przez myśl nie przeszło ze Lecter mógł go sfałszować ;)

ocenił(a) serial na 10
wymarzone_kino

Serial bardzo dobry ale ten geniusz zła Lectera troszkę naciągany wg mnie.