PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87294
6,8 25 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Obejrzałem 2 odcinki i jestem przed trzecim...Co mogę Wam moi drodzy powiedzieć :)
Polecam z ręką na sercu....
Po pierwsze:
bardzo dobrzy, znani Kinomaniakom, charakterystyczni aktorzy (ech te ich twarze mają coś w
sobie...) : Laurence Fishburne (agent specjalny FBI) oraz Mads Mikkelsen (Hannibal).
Po drugie:
intrygująca fabuła. Odcinek 2 oceniam na lepszy od 1 - oby tendencja wzrostowa się
zachowała do końca.
Po trzecie: gra twórców prowadzona z widzem ( na zasadzie manipulacji obrazem,
odpowiednim kadrowaniem, głębią obrazu, stosowaniem efektu cofania czasu). Oglądając
serial można wyłapać sporo tzw. "smaczków" - gdy już je złapiecie (załapiecie?) to dadzą Wam
one dużą przyjemność (satysfakcje?).
Po czwarte dobre efekty specjalne : te znane z starej dobrej szkoły (Pogromcy Mitów) jak i
najnowsze komputerowe.
Po 6 : trochę psychologii i manipulacji
Po 7 : Powiedzcie sami... :)

ocenił(a) serial na 8
jurek79

Mi najbardziej podoba się to, że mają ciekawe sprawy, nie takie jak widzieliśmy już po 10 razy w CSI, NCIS itd. Przypadki można porównać trochę z tymi z serialu Kości, niepowtarzalne i dosyć 'dziwne'. Podoba mi się też gra kolorem. Nie wiem jak to nazwać, nie będę używał profesjonalnych zwrotów, po prostu to, że jest dosyć ciemno

ocenił(a) serial na 6
jurek79

a gdzie po 5?? I dlaczego nie wspomniałeś o Hugh Dancy który gra tu najlepszą póki co rolę?

ocenił(a) serial na 6
nigganigga

Pardon za 5 - zapodziało się w nocnej porze... :) Hugh hmm...Przyznam się szczerze, że dobrze nie znam tego aktora - ale masz rację - dobry aktor, no i świetnie potrafi zagrać te momenty zagubienia (paniki?), brak kontaktu wzrokowego, miko drgania twarzy (mimika), flashbacki czasowe itp.

ocenił(a) serial na 2
jurek79

Jurek, zgadzam się z Tobą, gierki z widzem i smaczki (Gretchen Speck - Horowitz była boska) są ekstra, natomiast Fishburne jest dla mnie pomyłką.

jurek79

oi raczej nuzy ten serial juz po 2 odcinku,zaczalem ogladac ze wzgledu na Madsa Mikkelsena oraz przeczytaniu I obejrzeniu cyklu o dr(lacznie z Manhunterem),film jest podobny strasznie do Dextera ktory na poczatku tez byl niezly,mialem nadzieje na cos bardziej zakreconego w stylu TwinPeaks lub Carnivale,lecz powstal kolejny serial ktory tylko nudzi.