Ostatni odcinek wywarł na mnie duże wrażenie. Jestem ciekawa jak się potoczą dalsze losy bohaterów. Jak to się stało, że Abigail jednak żyła i dlaczego reżyser wszystkich (chyba) uśmiercił. No chyba, że karetka przyjechała zaraz po skończeniu ujęcia :D Jak myślicie co dalej z tymi którzy rzekomo nie żyją ?
Reżyser, albo ktoś odpowiedzialny za serial - bo nie chcę kłamać wspominał, że nie umrą wszyscy. Rzecz jasna ktoś poniesie śmierć w związku z atakiem Hannibala, ale ile osób i kto dokładnie - tego niestety się nie dowiemy do dnia premiery 3-go sezonu.
Na mnie cały serial "Hannibal" wywarł wielkie wrażenie, ze względu na swoją dokładność, wysoki poziom intelektualny, wyróżniający się scenariusz, dobra gra aktorska, oraz wiele innych sprawiają, że to na pewno nie serial dla wszystkich. Dla intelektualnych nizin, oczekujących efektów rodem z "Avatara", czy szybkiego obrotu akcji jak w "Szklanej pułapce" to niewątpliwie dno, cóż ... spojrzeć trzeba głębiej i pochylić się nad chociażby dialogami Hannibala oraz Willa.
Nie przeceniaj tego serialu. Bo do najlepszych seriali tu mu jednak brakuje np:
Breaking Bad, The wire, The Shield, Sopranos, Twin Peaks, Dexter, True Detective, Fargo,
Oz, Sześć stóp pod ziemią, Rzym, Gra o tron.