Po obejrzeniu odcinka gdy Miriam w końcu okazuje się, że żyję mam trochę mętlik w głowie. Jak on
to wszystko zdołał ogarnąć. Prowadził sesję z Miriam mająca na celu przekonania, że to nie on ją
więził tylko ten drugi psychiatra. Karmił ją żeby nieumarła. Jednocześnie prowadził sesje w willem,
przyjmował też innych pacjentów i dorobił się fortuny(świadczy o tym samochód chyba bentley).
Dodatkowo zabijał swoje ofiary ukrywał zwłoki, robił operację wycinał organy czasem je przyszywał.
Przecież to wszystko zajmuje bardzo dużo czasu. Szkicował, grał na organkach i jeszcze sam się
leczył u psychiatry. Zdołał upozorować winę willa grahama później jakimś cudem udało mu się
zabić kilku uzbrojonych agentów, przetransportować gideona do mieszkania tego drugiego
psychiatry. Jak on się z czasem wyrobił?
chodzi chyba o końcową scenę w samolocie, też mam takie wrażenie, że oni współpracowali ze sobą - znaczy, że Hannibal tak ją zmanipulował :)
Mi się wydaje że Abigail mogła mu też pomagać, i tak wiedziała że umrze. Zresztą przytoczę cytat z I sezonu.
" Będziemy mieli jeszcze nie jedną tajemnicę"
Więc, zanim umarła mogła mu pomóc w końcu nie siedziała cały czas w piwnicy.
Dokładnie, Bedelia i Abigail na pewno mają swój udział w poczynaniach naszego dzielnego doktora.
Odpowiedź znajdziesz w ostatnim odcinku 2 sezonu more_than_a_woman. Co do spostrzeżeń robcio26, myślisz, że to co widzimy w odcinkach to zawsze dzień czy 2 z życia Hannibala Lectera? Wydarzenia przedstawione w finałowym odcinku 2 sezonu, dzieją sie12 tygodni po wydarzeniach z odcinka pierwszego, to mnóstwo czasu zwłaszcza jeśli ktoś jest wysokiej klasy psychiatrą, przyjmującym tylko nielicznych i dobrze płacących pacjentów, tylko praca wypełnia nam po brzegi dzień i skraca go w naszym odczuciu, bez niej człowiek ma multum czasu na wszystko, zaś jeśli chodzi o majątek Lectera to odpowiedź zawarta jest w książkach, mogę ją przybliżyć jeśli nie wolisz przeczytać.
hmm Badelia w takim razie nie boi pobrudzić sobie rączek, uczeń przerósł mistrza...
a ja mam jeszcze takie pytanie skoro Will miał język Abigail to jak to się stało, że ona mówiła :D