PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87294
6,8 25 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Dr Hannibal Lecter vs Special Agent Jack Crawford
A więc walka z pierwszego odcinka drugiego sezonu.
Chyba dobrze rozumiem, że to będzie w tym sezonie.
Jak myślicie? Jack w tragicznej sytuacji zakończył ten lekki spoiler finału, ale scena taka idealnie na podkrętkę żeby obejrzeć cały sezon lub 1 i ostatni odcinek. Powiem Wam, że obaj aktorzy wykreowali super Hannibali, ale serial czasami jest nudny.

pazdzioch10001

Pojedynek na "noże, szkło i drzwi od lodówki" będzie z pewnością w ostatnim odcinku drugiego sezonu. Wierząc Fullerowi możemy się spodziewać prawdziwej gratki - wreszcie obejrzymy piwnicę Hannibala, osobiście mam nadzieję że nie siedzi tam okaleczona Abigail Hobbes. Dalej patrząc, znów pojawi się Kade Purnell, dojdzie do kłótni z Alaną, Jack będzie miał problemy z szefostwem Biura (być może to będzie jedną z przyczyn dramatu kuchennego), jakaś "reminiscencja" z Garretem Jacobem, Lecter dosłownie znajdzie się na celowniku...

Najbardziej ciekawią mnie trzy kwestie:

a) co robi Will Graham?
b) czyje mięso znajduje się na stole Hannibala? Czyżby rzeczywiście postanowił dać Jackowi Rozpruwacza i znów kogoś malowniczo rozpiął w plenerze? A może uśmiercił znaną nam postać (ale nie Alanę, ona gania z pistoletem, gdy doktor ocieka krwią, a więc później)? Badelia..?
c) w obsadzie jest "francuska stewardesa". Bogowie, może Hannibal da drapaka?!

ocenił(a) serial na 10
WendingoLover

a) Will zapewne się spóźni, albo będzie leżał gdzieś ogłuszony,
b) co do mięsa to przypuszczam, że będzie to ktoś z przeszłości, może jakiś były pacjent, którego trzymał gdzieś w zamrażarce,
c) jak dla mnie na pewno da drapaka, żeby mogli go szukać w trzecim sezonie ;)
Hannibal pewnie jest już przygotowany na te ew. dlatego jego piwnica będzie dla nich odpowiedzią. Idąc za myślami Bedelii, jest już 2 kroki przed nimi. Co jak co nie mogę się doczekać.

ocenił(a) serial na 10
WendingoLover

Masz link do obsady?

pazdzioch10001

Pewnie zrobią tak żeby widzowie nie byli w 100% pewni co się stało z Jackiem (czy przeżył) i Hannibalem (czy zwiał i gdzie). Alana będzie miała Lectera na muszce ale się rozpłacze i nie strzeli. Na pewno będzie jakaś ważna kwestia, której nie wyjaśnią żeby widzowie jeszcze bardziej czekali na 3 sezon.
Ciekawi mnie tylko kwestia Willa - wie, że Lecter chce powiedzieć prawdę Jackowi ale chyba nie myśli, że powie o wszystkim i jednocześnie nie będzie chciał go zabić. Dziwne, że Will nie powstrzymał Jacka skoro wiedział o planach Hannibala. W każdym razie za kilka dni będzie wiadomo co i jak. Szkoda trochę, że to ostatni odcinek bo do 2015 jeszcze daleko :D

ocenił(a) serial na 10
m29

Kompilacja scen z różnych trailerów sugeruje, że jednak strzeli. Ale to nigdy nei wiadomo, czy sceny czasem nie dają z dubli czy specjalnie nagrywanych, aczkolwiek nie sądzę. Pewnie mieli dwa zakończenia w zależności od tego czy serial miałby kontynuacje czy nie :)

pazdzioch10001

Crawford musi przeżyć - bez niego ten serial wielkiego sensu nie ma (przecież koniec-końców złapanie Lectera staje się jego jednym z życiowych celi). Biorąc pod uwagę, że będzie się tłumaczył (zakładam, że będzie) Kade Purnell, więc Will raczej nie pomoże złapać Hanniballa. Moim zdaniem dzięki kombinowaniu Hanniballa Will jednak znajdzie się razem z nim w samolocie (chociaż ta wersja jest niesamowicie nierealna). Może straci przytomność i Lecter jakoś go wciągnie do samolotu? Wtedy w trzecim sezonie Will poznałby historię Hannibala. Ewentualnie Will znowu trafi do szpitala psychiatrycznego (co znowu byłoby jakoś realne z książkami i filmem). Kiedy umierała Katz widać chyba było trochę piwnicę doktora - pewnie są tam fragmenty ciał jego ofiar, jako rodzaje trofeum.

ocenił(a) serial na 6
pazdzioch10001

jack kopnie w kalendarz. O ile autorzy znowu nie walną babola w stylu ide sam na akcje, żeby aresztować seryjnego morderce, to albo mu odwali w trakcie wizyty towarzyskiej-znaczy znajdzie dowód, albo h. go dociśnie jakąś akcją z żoną

ocenił(a) serial na 10
pazdzioch10001

Will nie powinien odwalić akcji z pomocą Hannibalowi w ucieczce z powodu nagłego zrozumienia swojej miłości do niego. To byłaby niepojęta ohyda ze strony twórców.

Alana powinna strzelić, Hannibal powinien trafić za kratki, gdy już się wykaraska. To byłoby w miarę logiczne, ale nie spodziewam się jej w serialu, który cierpi na jej przewlekły niedobór.

Podejrzewam, że pójdą najbardziej nieprzewidywalną drogą i wszystko się popiep.rzy. Kupiłabym to, gdyby zachowano pierwotny zarys dobra i zła, czyli Willa, który opowiada się za Willem.

Hannibal ucieka a pomaga mu Bedelia xD

ocenił(a) serial na 10
pazdzioch10001

Moje dzisiejsze rozkminy:

1 - Hanni ucieknie do cioci xD
2 - w piwnicy Misza, a Hannibal robi za fabrykanta aniołów.

ocenił(a) serial na 2
jocisko

"Hannibal robi za fabrykanta aniołów."

Wprawiłaś mnie w szampański nastrój :D

ocenił(a) serial na 6
pazdzioch10001

No i wszystko się wyjaśniło... obstawiałem, że Will ucieknie z Hannibalem. Wygląda na to, że pomyliłem tylko to, z kim ucieknie Lecter... :D

ocenił(a) serial na 7
orvaldi

super odcinek, jak już finał to na całego. ostra krwawa rzeźnia, najbardziej ubolewam po Jacku, chociaż kto wie może przeżyje?