PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Jak dotąd s2e2 - najbardziej obrzydliwy z dotychczasowych- 1.scena "wyrywania się" z oka ,długie ujęcia i zbliżenia
2.scena cięcia golonki... paskudztwo.....i oby tak dalej!

ocenił(a) serial na 10
whreiswally

Muszę przyznać, że przy golonce (?) miałam mieszane uczucia. Niby różne rzeczy się widziało, ale proces gdy widzę nóżkę a chwilę potem no golonkę był dla mnie szokujący. Dotychczas Hannibal był "psycholem" (cóż za niegrzeczne słowo) gdzie indziej, poza planem, teraz pokazali jego wypaczenia bardziej i to było dla mnie wbijające.

ocenił(a) serial na 7
jocisko

Hannibal od kuchni ;)

ocenił(a) serial na 5
ocenił(a) serial na 10
jocisko

A jak były sceny z płuckami i innymi "smakołykami" z wnętrza ciała to nikt się tak nie bulwersował xD

jocisko

To był BARDZO DOBRY zabieg :D
Odbieramy Lectera pozytywnie. To jest czysty, elegancki mężczyzna, wytworny i oczytany, prawdziwy dżentelmen, robi wrażenie na wszystkich. Do tego charyzma i osobowość.
Tą jedną sceną twórcy wykopali nas butem obitym ćwiekami z miłego i komfortowego stereotypu, że mordercy i źli ludzie to nie są tylko brudni, zarośnięci, bełkoczący, śmierdzący psychole z Teksańskiej masakry :D
No i o Hannibalu tylko się MÓWI, że je ludzi, są pokazane potrawy, o których wiemy, że to ludzie, ale które wyglądają jak wieprzowinka :) Więc jakoś tak to ginie w tle. A tu zonk, pokazano proces przygotowania mięsa, które nie można pomylić a ko-ko-ko, chrum-chrum ani muuuu.
Nie dziwię się, że wielu może się czuć niekomfortowo oglądając tę scenę przez dysonans poznawczy. Oto widzę uroczego pana w czystej kuchni i nieskazitelnym fartuchu krojącego ludzką nogę. O_O @_@

whreiswally

Wyrwanie się z oka - cały czas wiesz, że to serial, a rany to charakteryzacja, a i tak myślisz sobie "au, au, ała" :D
Tak BTW: goloneczki może? ;)

whreiswally

Szkoda, że psują to wątkami uczuciowymi, robionymi pod kobiecą widownię. W książkach Bloom to był facet i może lepiej by tak zostało. Ciekaw jestem jak by wyszedł Hannibal twórcom "True Detective".

Z tymi chorobami Willa, widzeniem jelenia, też juz jest to męczące. Jednak najlepszy Will Graham to był w "Manhunterze".