PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87294
6,8 25 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

uśmiech?

ocenił(a) serial na 9

Nie wiem czy mam taką schizę po "Lie to me" ale w scenie gdzie Will zabija Hobsa i próbuje zatamować krwotok jego córki Lecter stojąc w wejściu lekko się uśmiecha? Jeśli to
było zamierzone, to genialnie im to wyszło...

ocenił(a) serial na 9
j3sion

To jedynie bardzo subiektywne wrażenie, ale oglądając tą scenę miałam odczucie, iż Lecter patrzy na Willa jak na syna - z lekkim pobłażaniem obserwując jego nieporadność, kiedy trzęsły mu się ręce tak bardzo, że praktycznie dziewczyna by się wykrwawiła, gdyby doktor nie ruszył z pomocą. Nie spieszył się, dał Grahamowi trochę czasu, patrzył jak sobie radzi. A kiedy ten nie podołał, Hannibal delikatnie, miękko, ale pewnie i stanowczo przejął ster. Osobiście dostrzegam tutaj podobne do ojcowskiego zachowanie. Aczkolwiek jak już mówiłam, to tylko odczucie.

ocenił(a) serial na 7
epizodyczna

Ojcowkie, albo raczej mistrzowskie relacje, też tak to widzę. Zarazem Lekter tez się uczy i to jest w tym filmie fajne! A co do uśmiechu, jasne, że tak miało to być zagrane. Ten uśmiech jest lekką drwiną z nieporadności Willa ale także, a może przede wszystkim, bezwarunkowym okazaniem emocji Lektera. Podniecenia czerpanego z "nauki", której doświadcza. Niczym bóg może podarować życie, ratując dziewczynę, lub pozwoli jej się wykrwawić.

j3sion

To nie był usmiech.
To była mina zupełnie obojętna na śmierć.
A agenta olał.