"Drugi sezon serialu Haven dobiegł końca, ale twórcy przygotowali dla widzów niespodziankę. W grudniu będzie można obejrzeć specjalny, świąteczny epizod tego serialu."
Trailer:
- http://video.syfy.com/shows/haven/promos_trailers_15/christmas-episode--haven/v1 359641
Mam nadzieję, że to się tak nie skończy. Oby amerykańce znowu nie dali dupy i nie przerwali kolejnego serialu bez jakiegokolwiek sensownego zakończenia. Muszą dorobić parę odcinków, a nie napiszą gdzieś na swojej stronie dwa zdania, kto umarł, a kto żyje dalej, kto z kim ma dzieci itd. i myślą, że sprawa rozwiązana..
O odcinku świątecznym wiadomo akurat już od początku sezonu :)
O trzeci sezon jestem raczej spokojna, że powstanie, bo wszystkie znaki na to wskazują. Ale jeśli chodzi o zakończenie, to myślałam o tym i szczerze mówiąc, jestem pełna podziwu dla twórców, jak z sytuacji wybrnęli, biorąc pod uwagę, że nie wiedzieli wówczas, czy trzeci sezon dojdzie do skutku (zresztą, nadal oficjalnego komunikatu jeszcze nie ma na ten temat, o ile mi wiadomo). Widać, że bardzo się starali stanąć na wysokości zadania i nie zawieść oczekiwań fanów, i moim zdaniem im się udało.
Ten końcowy cliffhanger jak dla mnie spokojnie może uchodzić za otwarte zakończenie, a odpowiedzi na pytania dostarczono nam na tyle, byśmy w razie draki byli w stanie dopowiedzieć sobie historię po swojemu. A jednocześnie zostało jeszcze tyle do odkrycia, że spokojnie będzie czym się zajmować przez kolejne sezony. Jak dla mnie bardzo mądry ruch z ich strony, nie pierwszy zresztą.
To że sezon drugi zakończył się z furtką do trzeciego nie znaczy przecież, że trzeci sezon powstanie.
Ile już było seriali w których ostatni odcinek sezonu dawał wejście w następny a żaden nowy nie powstawał.
A dany serial miał bardzo dużą oglądalność.. Oni często wolą jakiś beznadziejny serial ciągnąć przez kilka sezonów a jakiś fajny robią jeden lub dwa sezony i koniec
A ja nie o furtce mówię przecież, przynajmniej nie w tym kontekście :) Wiadomo, że nigdy pewności nie ma, dopóki nie ma oficjalnego potwierdzenia, ale oglądalność była w 2 sezonie ponoć lepsza od oczekiwanej, a stacja produkująca "Haven" poprzedłużała już na kolejny sezon kilka gorzej rokujących produkcji, więc można, jak sądzę, być dobrej myśli :) Pożyjemy, zobaczymy.
Latem 2012, więc niestety poczekamy sobie prawie rok. Ale przynajmniej mamy na co czekać :) No i podano już dokładną datę świątecznego odcinka, wyemitują go 6 grudnia.