PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568529}

Hawaii 5.0

Hawaii Five-0
2010 - 2020
7,6 7,2 tys. ocen
7,6 10 1 7155
Hawaii 5.0
powrót do forum serialu Hawaii 5.0

3x06

ocenił(a) serial na 10

Szósty odcinek za nami, na ten odcinek czekał od kilku miesięcy, bo wiedziałem o czym będzie. Oceniam odcinek na bardzo dobry.

Mieliśmy retrospekcje z 2001 roku, w New Jersey, gdy Danny tam pracował. Czekałem na ten odcinek i te retrospekcje. Był to ważny moment, w życiu Danno. Udawał twardziela, przez co życie straciła jego partnerka. Jego córka nosi takie same imię, co ona. Myślę, że te wydarzenie odcisnęło na nim duże piętno. Sam Danny o tym mówi, że "żyje pożyczonym życiem". I to się wydarzyło jeszcze 11 września.. Mogli troszeczkę więcej retrospekcji dać, ale i tak było dobrze. Fajnie, że nam pokazali to. I jak są z Rachel mili, ale byli zakochani wtedy. Z drugiej strony sprawa na Hawajach, jak zwykle świetny humor. No i teraz Danny jest w potrzasku jest blisko śmierci, świetnie pokazana też przyjaźń ze Stevem, który nie odpuszcza przyjaciela. Grace i Danno fajne sceny, jak zawsze.

Dzisiaj pooglądałem sobie po raz drugi ten odcinek. I jeszcze bardziej mi się spodobał. na pewno jest w Top 3 tego sezonu. Sprawa była ciekawa, i fajna, a retrospekcje temu odcinkowi dały świetny klimat. Czekam na kolejne odcinki. Hawaii, w tym tygodniu zanotowało najlepszy wynik oglądalności podczas całego trzeciego sezonie. Oglądalność wraca do normy, co mnie bardzo cieszy.

ocenił(a) serial na 7
smolek91

To prawda, szósty odcinek,jest na pewno jednym z najlepszych odcinków w sezonie.
Uwielbiam ten odcinek za początkową scenę kiedy Danno ze swoja partnerką Grace jadą przez most a w tle słyszymy utwór w wykonaniu The Rolling Stones "doo doo doo doo doo (heartbreaker)".
Pożyczony czas Danno to było wzruszające, wyznanie Danno, którego w sumie się nie spodziewałam, że jeżeli coś złego by się stało to chciałby by Steve zaopiekował się Grace. Prawdziwi przyjaciele :)
oczywiście relacja tata - córka , Danno -Grace no ich Taniec na koniec odcinka.
Niesamowitą przyjaźń Steve - Danno, wydaje mi się,że to pierwszy raz gdy widzimy Steve'a we łzach, a Danno śmiejącego się tak jakby ta radość, z przetrwania tej strasznej sytuacji była połączona z ulgą. wspaniała scena, która pokazała wiele emocji. Po za tym to była bardzo dobrze zagrana scena przez Scotta i Alexa.
Dowiedzieliśmy się co robił Danno w dniu 11 września 2001, tak naprawdę dźwięk karetek i policyjnych wozów jadących w kierunku WTC tam tego dnia uratował Danno życie. Bardzo wzruszająca scena, zwłaszcza kiedy dodatkowo wiemy, że to właśnie po partnerce, którą zabito na służbie o imieniu Grace, córka Danno otrzymała właśnie to imię. fabuła związana z podkładaniem bomb a potem Danno w potrzasku naprawdę trzymała w napięciu.
W ogóle dużo Ohany, na początku odcinka mamy humor, potem łzy i wzruszenie co sprawiło, że naprawdę uwielbiam ten odcinek., no i oczywiście oglądalność po najnowszym odcinku 3x07 znacznie w górę, więc to jest dodatkowy powód do radości. pozdrawiam :)