Czy tylko ja jestem zawiedziona 5 sezonem? Jak dla mnie historia matki McGarretta i wszystkie watki z nia zwiazane sa genialne, a w tym sezonie jest jej bardzo malo :(
Za to ciagle dodawani sa nowi bohaterowie, pomimo ze jest ich juz naprawde duzo...
Też mi się wydaje, że jest zbyt wiele głównych bohaterów. Ciężko jest im sprawiedliwie podzielić czas ekranowy. Dannego próbują zastąpić Lou co według mnie jest okropnym pomysłem. Jerrego też jest ostatnio więcej niż chociażby Kono i China.
Ciekawe czy będzie kolejny sezon.
To nie o to chodzi.. Nie próbują zastąpić, ale to wynika z tego, że Scott nie zawsze jest na planie, i dlatego nie było Danny'ego np. w 4 epkach w tym sezonie. I w dwóch epkach był w innym miejscu niż Five-0. Podejrzewam, że dlatego awansowali Grovera do Five-0, ponieważ Scott nie zawsze może być na planie, więc nie chcieli, żeby było pusto.
Grace Park też nie zawsze jest na planie ze względu na dziecko, które urodziła niedawno (dlatego jej nie było praktycznie w pierwszej części 4 sezonu), a Grace mieszka w Vancouver. Z Jerrym nie przesadzajmy, zdarzało się tylko z kilka razy (może z 5-6 razy), że był więcej.
Ogólnie dla mnie 5 sezon jest lepszy od 4, wielu ludzi tak uważa. I dla mnie ilość bohaterów jest dobra.
Ja osobiście wolałabym pustkę niż Grovera aczkolwiek jest to moje subiektywne zdanie. Bardzo denerwuje mnie to że właśnie zastępuje Dannego, który w niektórych odcinkach pojawia się, wiec na planie jest, ale akurat niestety np utyka w windzie
Jeśli chodzi o Jerrego to jednak pojawia się często, bardzo często, za często (znów moja subiektywna ocena, spowodowana dużą niechęcią do obydwóch bohaterów)
I zamiast niego wolałabym pooglądać China.
Wszyscy skupili się na bohaterach. A główna historia?
Prawie nic o niej nie ma. Dopiero w drugiej połowie sezonu pojawia się Joe White, ale i tak nie wnosi zbyt wiele do głównego wątku. Trochę tego nie rozumiem bo uważam ze historia jest naprawdę supi, i można by ją jeszcze bardzo rozwinąć a jakoś tego nie widzę...
Danny w windzie to oczywiste, że kręcili te sceny kiedy indziej niż 20 epek. Tak samo było w 16 epku. Zazwyczaj Grover zastępuje go kiedy Scotta nie ma na planie, albo gdy pojawia się po kilku dniach od rozpoczęcia zdjęć do któregoś epka (tak było, np w 20 epku). Kilka razy dokręcali specjalnie sceny ze Scottem, itd. Tutaj chodzi tylko o dostępność Scotta.