Czy Steve nie legitymuje się zawsze jako komandor? Bo przecież on nie jest policjantem...
ale może się mylę może nadano mu rangę detektywa. BO jeśli nie to w obsadzie jest
błąd.
Właściwie trudno powiedzieć, ale z tego co jest napisane m.in w artykułach dotyczących H50 w języku angielskim, to Steve jest komandorem porucznikiem a nie detektywem. Inaczej np. jest na IMDB tam Mcgarrett jest detektywem. Podejrzewam, że związku z tym, że Steve stał się policjantem to również formalnie jest detektywem podobnie jak Danno i oczywiście mam to związek z charakterem wykonywanej przez nich pracy nawet jeśli Steve nigdy nie należał do HPD. Jeżeli zaś chodzi o używanie stopnia wojskowego przez Steve'a to w tym przypadku podejrzewam,że używa go z tego względu, że nadal pozostał w rezerwach Navy. myślę,że oba stopnie detektywa, i porucznika komandora są poprawne, chociaż detektyw bardziej może dotyczyć samego ojca Mcgaretta, który rzeczywiście nim był. : ) powiedzmy że detektyw jest jedynie sprawą umowną, Steve tak naprawdę wciąż jest żołnierzem, tak jak kiedyś powiedział do Danno w odcinku 12 w pierwszym sezonie " tak na marginesie jestem Seals a nie gliniarzem". pozdrawiam