PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568529}

Hawaii 5.0

Hawaii Five-0
2010 - 2020
7,6 7,2 tys. ocen
7,6 10 1 7159
Hawaii 5.0
powrót do forum serialu Hawaii 5.0

Czy Steve nie legitymuje się zawsze jako komandor? Bo przecież on nie jest policjantem...
ale może się mylę może nadano mu rangę detektywa. BO jeśli nie to w obsadzie jest
błąd.

ocenił(a) serial na 7
Nimloth88

Właściwie trudno powiedzieć, ale z tego co jest napisane m.in w artykułach dotyczących H50 w języku angielskim, to Steve jest komandorem porucznikiem a nie detektywem. Inaczej np. jest na IMDB tam Mcgarrett jest detektywem. Podejrzewam, że związku z tym, że Steve stał się policjantem to również formalnie jest detektywem podobnie jak Danno i oczywiście mam to związek z charakterem wykonywanej przez nich pracy nawet jeśli Steve nigdy nie należał do HPD. Jeżeli zaś chodzi o używanie stopnia wojskowego przez Steve'a to w tym przypadku podejrzewam,że używa go z tego względu, że nadal pozostał w rezerwach Navy. myślę,że oba stopnie detektywa, i porucznika komandora są poprawne, chociaż detektyw bardziej może dotyczyć samego ojca Mcgaretta, który rzeczywiście nim był. : ) powiedzmy że detektyw jest jedynie sprawą umowną, Steve tak naprawdę wciąż jest żołnierzem, tak jak kiedyś powiedział do Danno w odcinku 12 w pierwszym sezonie " tak na marginesie jestem Seals a nie gliniarzem". pozdrawiam