Szukam jakiegoś inteligentnego, dającego do myślenia, uczącego czegoś i realistycznego serialu. Czy ten się nadaje?
Jak dla mnie serial jest świetny, i szybko wciąga, ma inteligentne dialogi zwłaszcza te śmieszne. Hawaii Five 0 jest typem serialu, którego odcinki dotyczą poszczególnych spraw które musi rozwiązać zespół Five 0, ale tak naprawdę dodatkowego smaku dodaje fakt, że w serialu również możemy oglądać kawałek historii głównego bohatera Steve'a Mcgarrett'a, trochę tak jakbyśmy poznawali jego życie, które zresztą nie jest łatwe, ponieważ mamy tutaj motyw zemsty, oczywiście wiąże się to z wieloma problemami, zarówno dla samego McGarretta jak i jego zespołu, zwłaszcza że twórcy w odcinkach często poruszają osobiste sprawy głównego bohatera. Myślę,że serial nie tyle co, ma za zadanie uczyć, ale bardziej nastawiony jest na typową rozrywkę, z dość ambitną i przekonującą historią w tle, gdzie widzimy fantastyczną czwórkę ludzi, którzy wspólnie stworzyli niezwykle skuteczny i oddany sprawie Team. W odcinkach widzimy pięknie pokazane relacje pomiędzy nimi zwłaszcza partnerami Danno - Steve co naprawdę cieszy bo widzimy ich od strony ludzkiej, zwłaszcza, że twórcy również poświęcaj chwile czasu na opowiedzeniu historii właściwie każdego bohatera z osobna, co jest bardzo interesujące. Podsumowując w serialu nie brakuje akcji, śmiechu, łez, strachu, jest momentami nawet zaskakujący, i uważam,że dość realistyczny chociaż każdy inaczej może odebrać ten serial oglądając go. Z mojej strony naprawdę polecam H50, chociażby ze względu na fantastycznie pokazane w nim Hawaje, widoki, wyspy, trochę kultury, język, właściwie pokazane wszystko to co w Hawajach jest najpiękniejsze. Ten serial po prostu nie nudzi, po jego obejrzeniu właściwie to chcesz tam być. Myślę.że H50 zebrało niezłą ekipę, nawet pod względem aktorów i to podnosi jego atrakcyjność dosłownie i przenośni. Być dla wszystkich nie jest to najlepszy na świecie, ale chyba warty uwagi. H50 po prostu wciąga albo nie, ja w każdym razie go uwielbiam : ) pozdrawiam mam nadzieję,że jakoś pomogłam. : )
Polecić mogę również, serial produkcji brytyjskiej Strike Back, który opowiada o brytyjskich żołnierzach, i mówi o konsekwencjach jakie wiążą się z jednym popełnionym błędem z przeszłości. w skrócie: za wszystko trzeba kiedyś zapłacić. Warto zobaczyć.
Pierwszy sezon ma tylko 6 odcinków, ale historia jest bardzo dobrze opowiedziana. : )