PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568529}

Hawaii 5.0

Hawaii Five-0
2010 - 2020
7,6 7,2 tys. ocen
7,6 10 1 7154
Hawaii 5.0
powrót do forum serialu Hawaii 5.0

Chodzi mi o 13 odcinek ostatnio wyemitowany na Uniwersal Chanel zginela tam młoda dziewczyna akcja toczyła w okól jakies firmy ktora kupowala stal gorszej jakosci gdzie jakis facet złamał noge i rządał odszkodowania . Ale nie wiem do konca czemu zginela ta dziewczyna dlatego ze jej ojciec był przysieglym zgineła przez pomyłke ? Czasem mam tak ze nie wszystkie kumam do konca odcinki tego serialu

kinoman1985

Nie przez pomyłkę. Chodziło o to, że ta firma budowlana nie chciała, żeby ojciec Emily zasiadał na ławie przysięgłych, tylko jakiś koleś podstawiony przez nich.
Jak zginęła Emily to jej ojciec sam poprosił, żeby go zwolnili z tego procesu.

ocenił(a) serial na 7
kinoman1985

Sprawa jest trochę zawiła ale postaram ci się to jakoś wytłumaczyć.
A więc ofiara Emily Winter przed śmiercią ukradła ojcu 5000 $, które miały być przeznaczone dla jej przyjaciółki Karen, po tym jak Karen kilka tygodni wcześniej wysłała do Emily rozpaczliwy e-mail,w którym napisała że ktoś ją szantażuje. Szantażysta groził że jeśli Karen nie zapłaci 5000$ to wyśle do internetu nagranie na którym widać że Karen spędziła z kimś noc a miała tylko 17 lat , Karen bała się że jeśli nagranie trafi do sieci to o wszystkim dowiedzą się jej rodzice. Emily dała Karen te pieniądze i kryła własną przyjaciółkę.
Jakiś czas później Emily dowiaduje się z kim sypiała Karen, okazuje się że jest to dyrektor szkoły do którego Emily się udaje i mówi że chce by zakończył ten związek bo ktoś o nim wie. Emily stwierdza również że chce coś z tym zrobić i że chce chronić Karen.okazało się że dyrektor z którym przespała się Karen również był szantażowany i że ani Karen ani on nie byli autorami tego nagrania. Podejrzewam że przez to że nagranie trafiło do sieci również do niego miał do niego również dostęp morderca i pewnie doszedł do Emily poprzez jej przyjaciółkę. A sam Emily została powiązana z ojcem uczestniczącym w procesie.
Nagranie zostało zrobione poprzez portal, działało to trochę jak szkolna kronika, Karen i dyrektor niebyli świadomi że ich spotkanie zostało nagrane, po przez laptop i umieszczone na stronie. ostatecznie pewnie Emily dowiedziała się kto zrobił kompromitujące nagranie jej przyjaciółki i postanowiła porozmawiać z tym człowiekiem. Five 0 przesłuchuje chłopaka ze szkoły który śledził prawie każdy ruch swoich kolegów po przez swój portal lookbook okazuje się że chłopak ma nagranie z pokoju ofiary na którym widać twarz mordercy Emily.
Morderca nazywa się Michael Angelico najemnik. Właściwie śmierć Emily ma związek z tym że jej ojciec zasiadał w ławie przysięgłych w sprawie właśnie wypadku na budowie ale o ważnym znaczeniu dla samej firmy, okazuje się że po śmierci córki pan Winter zostaje zastąpiony innym ławnikiem, który został przekupiony. śmierć Emily sprawiła że jej ojciec został usunięty z ławy przysięgłych na rzecz innego człowieka powiązanego z firmą, który miał dopilnować by żaden z ławników nie pytał o stal na budowie i przestrzegania bhp po tym jak jeden z pracowników spadł po zarwaniu się pod nim balkonu. Sutherland zatrudniony jako biegły w sprawie wynajął Angelico by zamordował dziewczynę tak aby mógł mieć większe szanse na wygranie sprawy a tym samym możliwość przekupienia ławnika tym samym biegły przyczynia się do śmierci Emily ale mordercą jest Angelico jednak niezostaje schwytany ponieważ ucieka z wyspy po zabójstwie tak więc H50 skupia się na człowieku który wynajął mordercę dziewczyny.
przepraszam za tak długą odpowiedź ale chciałam napisać jak sprawa rozwijała się dokładnie, tak aby jej obraz był bardziej przejrzysty od samego początku. pozdrawiam :) rzeczywiście pisząc tą historie scenarzyści zaszaleli :)

ocenił(a) serial na 8
szpilkaDC

No ja sie troche pogubiłem ale szłem tym torem wlasnie w tym serialu lubia byc takie dziwne odcinki zbyt czasem zagmatwane .Mnie tez kiedys zgubił troche odcinek co porwali atobus szkolny z dziecum .do piero po skonczeniu przemysleniu doszlem do ladu czy poprawnego nie mam pojecia dzieki za wytlumaczenie .