He-Man i władcy wszechświata
powrót do forum 1 sezonu

Kiedy obejrzałam "Władców Wszechświata" Kevina Smitha, myślałam, że już nic gorszego nie może spotkać zakamieniałego fana He-Mana.
Byłam optymistką.
Mogło.
I spotkało.
Ciekawe co dalej....

aleksoltan176

Mam to samo odczucie, nagle "Władcy Wszechświata" nie wyglądają tak najgorzej, przy tym "czymś".

SteelMike

Oglądacie serial dla kilkuletnich dzieci i macie pretensje, że wam się nie podoba? Zdziecinnienie widzów jest nieprawdopodobne.

ocenił(a) serial na 1
Varshewer

Oryginał też był dla kilkuletnich dzieci, a miał styl, elegancję i sens. Argument z d...

eviva_2

Oryginał był robionym na kolanie paździerzem, który mógł się pochwalić tylko fajnym klimatem w stylu "might & magic" lat 80. Miał żałosne dialogi, kiepską animację i tandetną muzykę powtarzającą się co kilka minut, a postacie nie rozwinęły się na jotę przez kilkaset odcinków. A jego sensem była sprzedaż zabawek i promowanie np. picia mleka u kilkuletnich chłopców. No wybitne dzieło kinematografii.

Varshewer

Dokładnie, dzisiaj dzieci inne to serial musiał być dostosowany do wspolczesnej widowni,ktore ogladaly np. Łowców trolli. Niestety, to prawda ludzie nie widzą co oglądają, a silą się na znafców

ocenił(a) serial na 9
Supermarket

Akurat łowcy trolli to świetny serial, nie licząc zakończenia w filmie , ale to już inna historia

Varshewer

Ja do tej pory uwielbiam a ten nowy mi nie pasuje

ocenił(a) serial na 8
aleksoltan176

W porównaniu do Władców to jest o wiele lepsze. Grafika i stylistyka na poziomie Ben10, ale scenariusz i postacie o wiele lepsze. Nikt nie obraża się bez przyczyny, postacie ewoluują, a nie przechodzą rewolucje. Źli są źli i podstępni, a Szkieletor nie wygrywa dzięki deux ex machina, tylko knuciu i planowaniu. Postacie z tego serialu mają więcej wspólnego z oryginałem, niż koszmarek Smitha.

ocenił(a) serial na 9
polonusx

Którego Bena 10?

ocenił(a) serial na 8
mistrz_sheldon

Przypomina mi trochę ten reboot, gdzie go mocno odmłodzili, podobnie w He-man, plus postacie w trochę groteskowej formie i transformacje.

ocenił(a) serial na 9
polonusx

Ben to zaczynał jako 10 latek w oryginale. Zresztą szczerze to wolę ten reebot niż omniverse, jest we własnym świecie, nie retconuje niczego na siłę, i jest wyraźnie dla młodszej generacji gdy Omniverse to wiadomo czym miało być

ocenił(a) serial na 8
mistrz_sheldon

To nie miał być jakiś wielki zarzut z mojej strony, tylko podkreślenie
celowania w innego odbiorcę niż Objawienie, i trzeba brać na to poprawkę. Pomijając wszystkie potworności w koszmarku Smitha, to animacje były na wysokim poziomie, a walka He-mana ze Szkieletorem była super, każde zaklęcie rzucone komponowało się z choreografią postaci.

aleksoltan176

Ta animacja jest zdecydowanie lepsza od "Objawienia". Postać He-Mana trochę nieproporcjonalna na pierwszy rzut oka, ale już się przyzwyczaiłem. Reszta świetna. Podoba mi się to, że nie jest to historia 1 do 1 jak w oryginalnej animacji. Wiadomo, że jest zrobione pod dzisiejszy styl czyli jest spec technik, lider, który niedokońca nadaje się na lidera itp. itd. Dzięki temu jest różnorodnie. Władcy są władcami, a nie sam He-Man ratujący bezproblemowo wszystko i wszystkich. Świat sie zmienia to i historia musi nabrać trochę innego brzmienia. Dla mnie świetnie.