PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349390}

Hela w opałach

2006 - 2011
4,5 14 tys. ocen
4,5 10 1 13765
4,0 2 krytyków
Hela w opałach
powrót do forum serialu Hela w opałach

kolejna amerykańska komedyjka przeniesiona na polskie realia. Kiedy TVN zda sobie w końcu sprawe że polsce do stanów jeszcze bardzo daleko. To tak jakby kiepskich przenieść na realia USA. Krótko mówiąc TVN poprostu idzie na łatwizne i wykorzystuje gotowe scenariusze.

push_upek

Masz zupelna racje! nie mam najmniejszego zamiaru tego ogladac! od samej zapowiedzi mi sie robi niedobrze. POZDRO:)

moska3

Nie mam nic przeciwko gotowym scenariuszom ale zgadzam sie z wami w 100%. Nie wiem jaki będzie ten serial bo jeszcze go nie emitują. Ale coś mi się wydaje, że to będzie druga"Niania". Te komedie tvn-u powoli zaczynają być nudne. Twórcy tych seriali idą ciągle w tę samą stronę i próbują we wszystkim naśladować zagraniczne produkcje. Czy sami już nie potrafią nic wymyślić?? Moim zdaniem zmierzanie w tym kierunku nie jest dobrym pomysłem(no ale być może się mylę, to jest tylko moja opinia)

push_upek

Zgadzam sie. Denerwuje mnie takie nasladowanie;/ Widze TVN nie ma wiekszych ambicji żeby wymyślić cos innego... nawet tytuł ten sam ..pfff

push_upek

Niestety, nie dzieje się tak tylko w kwestii seriali. Prawie wszystkie teleturnieje są na licencjach zagranicznych. Co do seriali, "Niani" przydałoby się trochę "spolszczenia". Nie ma chyba w Polsce szkół z mundurkami i niani, która nie pierze, nie sprząta i nie gotuje - tylko obija się po domu i służącego niczym kelrnera w garniturze :-)

marcin_pisarz

drogi marcinie nic się nie martw jeszcze troche rządów pana ministra Romana i będą szkoły z mundurkami. TVN miała chyba jakis "cynk" z ministerstwa

Kami122

Najpierw te żenujące przygody Frani, a teraz kolejne arcydzieło. Przecież to jest stuczne, nudne, mało zabawne i nie pasuje do polskih realiów.
Wogóle seriale komediowe TVN-u zawsze są i były słabe. Polsat może pochwalić się "Światem wdłg Kiepskich" czy "Daleko od noszy", a tutaj naprawdę ciężko znaleźć jakieś pozytywy.
Byłem pewny, że ten serial zniknie z anteny po jednym sezonie, a tu nawet się zdublował :O

push_upek

Szkoda, że w Polsce jest chroniczny brak pomysłów na nowe seriale:/. Królują telenowele w stylu M jak miłość czy Plebani. ...i jeszcze obsada Heli! Guzik, rany, TVN schodzi na psy. Wieśniara z Na Wspólnej ma własny serial, to straszne!

push_upek

Moim zdaniem te wszystie spolszczenia amerykanskich programow to dobry pomysl(choc sam telewizji nie ogladam) i sposob na przyciaganie widza. W polsce coraz bardziej jest widoczna moda na to co amerykanskie, ludzie mysla ze jezeli cos jest spolszczone to pewnie jest tak samo dobre bo podobala im sie orginalna wersja, moze nawet sa dumni z tego ze amerykanskie produkacje sa produkowane w polskiej wersji ( niebardzo mi wychodzi opisanie tego co mam na mysli ale moze ktos sie domysli )

push_upek

Oby tylko nie zdecydowali się na skopiowanie "Przyjaciół", bo tylko zszargali świętość :)

Bialix

nie no Niania jest fajna! tego nie oglądam bo nie przypadł mi do gustu.

a apropo spolszczeń to na moim blogu jest temat POLSKI LOST serdecznie zapraszam :P

Kris006

O matko! ta Hela jest żałosna! przypuszczałam, że ten serial będzie kiepski ale nie wiedziałam, że aż tak;/ gra aktorów jest tak sztuczna...dziwne bo aktorzy niby profesjonalni a jakoś tak słabo im to wychodzi.
Ale i tak uważam, ze 'Niani' nikt nie pobije(w sztuczności oczywiście)

gitanaromo

własnie dobrze ze robią takie seriale. oby jak najwięcej. jeśli ogladaliscie wersje amerykanska to teraz mozecie porownac i sie posmiac

cannabinol

acha czyli kręcą to tylko po to by można było porównać z orginałem??!!

push_upek

nie. oni to robią dla pieniędzy. aktorzy czasem za bardzo chcą nasladowac ameryke i wychodzi to sztucznie, ale własnie np. hela w opałach wyszło całkiem przyzwoicie. ja bym chętnie zobaczył polska wersje 'skrzydeł'.